Welkom bij Positive Touch

Kenmerkend voor deze tijd is dat steeds meer mensen zichzelf van binnenuit willen leren begrijpen en daarbij op zoek gaan naar andere manieren van heling. Met onze massage opleiding bieden wij hiervoor op deze tijd afgestemd onderwijs. Naast het eigen maken van massage inhoudelijke vaardigheden is er in de opleiding veel aandacht voor zelfonderzoek en de ontwikkeling van je eigen proces. Hiermee vorm je een stevige basis in het begeleiden van mensen vanuit een goede verbinding met jezelf.

Heb je interesse in onze massage opleiding of wil je meer informatie? We zien je graag tegemoet!

Informatieavond massage opleiding

Heb je interesse in onze massage opleiding en wil je een goed beeld vormen van de mogelijkheden die de opleiding te bieden heeft? Dan is het mogelijk om deel te nemen aan de informatieavond. Tijdens deze avond gaan we in op de opbouw van de methodiek van integraal holistische massage, de wijze waarop de opleiding is opgezet en de beroepsmogelijkheden die je na afronding van de opleiding hebt en tijdens deze avond maak je tevens kennis met de docenten en de sfeer van werken binnen onze school.

~ Heelwording komt bij integraal holistische massage van binnenuit ~

Inspirerend beroepsonderwijs

Met onze massage opleiding hebben wij tot doel inspirerend beroepsonderwijs aan te bieden op het gebied van integraal holistische massage. Wij begeleiden onze studenten daarbij om vanuit een stevige professionele basis met cliënten te werken aan heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Naast vakinhoudelijke ontwikkeling is daarbij ook veel aandacht voor de ontwikkeling van je eigen proces.

Om het lesprogramma vorm te geven werken wij binnen de school met een gemotiveerd team van docenten en werken wij dagelijks aan de ontwikkeling van zowel de methodiek als het lesprogramma van de school. Naast de opleiding bieden wij een uitgebreide reeks aan studiedagen. Hierdoor werken wij na afronding van de opleiding vaak nog jaren samen met studenten die afkomstig zijn uit het gehele land.

Lees meer
Ervaringen van onze studenten    
Folder massage opleiding

Download hieronder de folder van onze opleiding met uitgebreide informatie over de inhoud van het lesprogramma en de visie van waaruit je in de opleiding leert werken.

In de folder vind je tevens info over de methodiek van integraal holistische massage, de uitgangspunten waarmee je leert werken, de leerdoelen die in de opleiding eigen worden gemaakt. Daarnaast lees je meer over de lesdagen en de ondersteuning die je tijdens de opleiding van de school mag verwachten.

Ontdek je kracht als holistisch masseur

Integraal holistische massage kenmerkt zich als een helingsvorm waarbij de interactie en het samenspel tussen de ontvanger en de masseur een centrale plaats heeft. Je werkt daarbij in de massage met de mens als geheel. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Als masseur heb je daarbij de rol van gids waarbij je de cliënt tijdens de massage begeleidt om de verschillende lagen die zich bevinden in de bodymind bewust te doorvoelen en ervaren waardoor deze van binnenuit kunnen worden geheeld.

In de opleiding is de aandacht er tijdens het leerproces op gericht dat je de methodiek van integraal holistische massage vanuit je eigen kracht toe leert passen. Daarbij ligt de aandacht op het begeleiden vanuit je innerlijke kracht en aanwezigheid waardoor de toepassing van de methodiek meer diepte krijgt. Zo groei je in de opleiding zowel als therapeut en als mens en leg je op die manier een stevige basis in het begeleidingsproces. Theorie, praktijk, opdoen van ervaring, reflectie, supervisie worden hiervoor in de opleiding gecombineerd.

Lees meer >>

Waarom kies je voor Positive Touch

  • Een krachtige methodiek waarmee je mensen op diepgaande wijze leert begeleiden
  • Landelijk erkende massage opleiding op HBO niveau vanuit holistische visie gegeven
  • Studeren onder begeleiding van docenten met jarenlange ervaring in hun vakgebied
  • Modern en eigentijds onderwijs onder begeleiding van gemotiveerde docenten
  • Vakinhoudelijke ontwikkeling hand in hand met de ontwikkeling van je eigen proces
  • Combinatie holistische massage, coaching, zijnsoriëntatie en mindfulness
  • Vanuit verdieping en verbinding werken aan je ontwikkeling als holistisch masseur
  • Mensen van binnenuit begeleiden bij de ontwikkeling van hun leven