U bent hier:
  1. Home
  2. Over ons
Volg ons ook online:

Over Positive Touch

Positive Touch is de school voor integraal holistische massage in Brummen. De school is opgericht in 2005 door Renate Pico (1976) en Iljitsj van Kessel (1969). De basis van onze school bestaat uit de twee jarige beroepsopleiding tot integraal holistisch masseur. Dit is een opleiding die binnen massageland landelijk bekendheid geniet. Naast de massage inhoudelijke vaardigheden maakt coaching een belangrijk onderdeel uit van de methodiek. Het werken vanuit een holistische visie vormt binnen de cursussen en opleidingen die wij verzorgen het uitgangspunt. De massage is daarmee gericht op bewustwording, heelwording en innerlijke groei. Een visie die goed aansluit bij de ontwikkelingen van deze tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om zichzelf te helen.

Kern

De kern van onze werkwijze bestaat uit de visie dat je als mens alle informatie in je hebt om heel te worden en dat daar tijdens een massage contact mee kan worden gemaakt. Door te voelen en te ervaren wat er in het lichaam aanwezig is en wat de signalen zijn die het lichaam daarbij geeft ontstaat een pad voor bewustwording en innerlijke groei. Niet alleen het lichaam gaat zo steeds gezonder functioneren maar ook de mens als geheel. Deze twee staan analoog in verband met elkaar. De opleiding en de methodiek van integraal holistische massage waar wij les in geven hebben wij in de loop der jaren zelf ontwikkeld binnen onze school en kenmerkt zich door haar eigen en unieke manier van werken. Naast de opleiding die wij geven organiseren wij tevens cursussen voor beginnende masseurs en trainingen voor masseurs met jarenlang ervaring in massage en aansluitend geven wij massages in onze eigen praktijk.

Wie je bent

Zijn wie je van binnen al bent vormt bij ons en belangrijk uitgangspunt van waaruit wij in de opleiding met mensen werken. Ieder mens beschikt over zijn of haar unieke kwaliteiten. Door deze kwaliteiten te benutten en een plaats te geven binnen de massage ontwikkelt iedere masseur bij ons zijn eigen specifieke manier van werken en krijgt de beschikking over zijn of haar unieke helingskracht.

Bewustwording & innerlijke groei

Naast de vakinhoudelijke vaardigheden speelt persoonlijke ontwikkeling binnen onze opleiding een belangrijke rol. We werken daarbij vanuit het principe 'healer heal yourself.' Het uitgangspunt daarbij is dat je door zelf de weg van buiten naar binnen te gaan een voor jou unieke manier van werken kunt ontwikkelen om andere mensen uit te nodigen ook deze weg te gaan. Je leert jezelf beter kennen, leret blokkades en belemmeringen op te lossen die je vrijer maken en inzicht geven in het helingsproces.

Docententeam

Het docententeam van Positive Touch wordt vanaf 2006 vormgegeven door Renate Pico en Iljitsj van Kessel en wordt vanaf 2018 versterkt door Miriam Veldhuis. Alle drie zijn zij specialisten in hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het werken met mensen, zowel in groepen als individueel in hun eigen praktijk. Tijdens de lesdagen werken zij vanuit een open en ruimtegevende sfeer waardoor je als student vanuit een veilige en warme sfeer kunt ontwikkelen tijdens het leerproces. Naast hun opleidingen tot masseur hebben zij alle drie ook opleidingen gehad in andere vormen van therapie, yoga, zen, zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling, meditatie en spiritualiteit waardoor zij in staat zijn om vanuit een breed kader met mensen te werken. Leren masseren is voor ons dan ook niet alleen een vakinhoudelijke ontwikkeling maar ook groeien en ontwikkelen als mens. Het is zowel een reis naar binnen als een leerproces naar hoe jij je tot anderen verhoudt. Als docenten nemen we je graag mee op reis.

Supervisoren

Het team van docenten van Positive Touch wordt aangevuld met een team van supervisoren die nauw bij de opleiding betrokken zijn. Dit team wordt gevormd door masseurs die vaak al jaren geleden de opleiding tot integraal en holistisch masseur hebben afgerond en begeleiden studenten tijdens een één op één setting bij hun ontwikkeling.

Daarbij wordt onder andere gekeken naar toepassing van de methodiek, fine-tuning van de vaardigheden, eigenheid van masseren, en knel- en leerpunten in de ontwikkeling.

Interesse?

Heb je interesse en spreekt onze werkwijze je aan? Je bent van harte welkom. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met: 06 - 460 22 820 of mailen naar: info@positivetouch.nl en vragen naar Iljitsj van Kessel of Renate Pico.

We zien je graag tegemoet!

Iljitsj en Renate.