U bent hier:
  1. Home
  2. Over ons
Volg ons ook online:

Over ons

Positive Touch is de school voor integraal holistische massage van Renate Pico (1976) en Iljitsj van Kessel (1969). Wij hebben de school in 2005 opgericht met als doel mensen een inspirerende plaats aan te bieden om zich vanuit hun eigenheid en innerlijke kwaliteiten te begeleiden op hun pad. Met onze opleidingen, cursussen en trainingen hebben wij tot doel onze studenten een modern en eigentijds opleidingsprogramma aan te bieden wat aansluit bij de ontwikkelingen van deze tijd.

Als student

Als student nodigen we je uit om jezelf vanuit jezelf tot ontwikkeling te brengen. Of je nou een cursus een opleiding of een training volgt, steeds staat jouw eigen ontwikkeling in het opleidingsproces centraal. De lessen zijn daarbij zo ingericht dat je een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden die een bepaalde methodiek of een bepaald opleidingsprogramma te bieden heeft en hoe je deze op een voor jou eigen manier toe kunt passen. Binnen de school komt een breed scala aan studenten, afkomstig uit het hele land. Wij zijn altijd blij om iedereen die naar de school toekomt te kunnen verwelkomen en zo van en met elkaar te kunnen leren.

Inspirerend docententeam

Om daarbij te kunnen ondersteunen werken wij binnen de school met een gemotiveerd docententeam die ook allemaal de opleiding hebben gedaan en zo vanuit eigen ervaring de methodiek te kunnen overdragen aan onze studenten. Bovendien hebben de docenten al jarenlang ervaring in het vakgebied. Tijdens de lesdagen werken zij vanuit een open en ondersteunende houding waarbij zij steeds weer kijken naar mogelijkheden voor groei. Omdat ontwikkeling nooit stopt werken de docenten ook actief met elkaar samen aan de steeds verdere ontwikkeling van de methodiek en de wijze waarop deze wordt overgedragen. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een voor ons kernmerkende manier van lesgeven waarbij deelname aan de lessen, het thuis zelf studeren, het oefenen en uitwisselen met elkaar en het werken in intervisiegroepjes op interactieve wijze met elkaar zijn gecombineerd.

De methodiek

De methodiek die bij Positive Touch de basis vormt voor de opleiding integraal holistische massage kenmerkt zich door haar geheel eigen manier van werken en gaat er van uit dat ieder mens alle informatie in zich heeft om weer heel te worden en dat daar tijdens de massage weer contact mee kan worden gemaakt. Het voelen en daarbij in de massage af te stemmen op wat er in iemand leeft staat daarbij centraal. Om daarbij te begeleiden worden massage inhoudelijke vaardigheden met zijnsoriëntatie, mindfulness en diverse vormen van coaching gecombineerd. Door met aandacht te voelen wat er in de diepere lagen van jezelf aanwezig is ontstaat een proces van herverbinden met jezelf ofwel een pad van bewustwording en innerlijke groei. Doordat bewustwording zo'n belangrijke plaats in de opleiding heeft wordt de methodiek van integraal holistische massage ook wel een proces van heelwording door bewustwording genoemd. Daarbij kan zowel met fysieke, mentale, emotionele als spirituele lagen worden gewerkt. Al deze lagen zijn van invloed op elkaar.

Healer heal yourself

Om jezelf bij deze processen te ontwikkelen werken we tijdens de opleiding vanuit het principe 'healer heal yourself.' Het uitgangspunt daarbij is dat door zelf de weg van buiten naar binnen af te leggen en ruimte te maken om authentiek jezelf te zijn er voor jou een eigen en unieke manier van begeleiden ontstaat waarmee je anderen kunt begeleiden om ook deze weg te gaan. In dit proces leer je jezelf beter kennen, je leert blokkades en belemmeringen in jezelf op te ruimen waardoor je vrijer en meer vanuit je zelf in het leven kunt staan. Het eigen maken van de methodiek is daarmee ook een proces waarbij je begint bij jezelf. In de opleiding is dit een actief proces waarbij je onderzoekt, probeert, ervaart, reflecteert, stappen zet in jezelf,  samenwerkt en leert van en met elkaar. Het lesprogramma is daar ondersteunend bij. Aan de andere kant is dit ook een open proces, ook wel het proces van loslaten genoemd, zonder richting te geven aan het proces. Dit laatste deel wordt in de Chinese geneeskunde ook wel het proces van Wei-Wu-Wei ofwel doen door niet doen genoemd. Op deze manier vullen Yin en Yang elkaar hierbij aan.

De opleidingslocatie

Om onze studenten te begeleiden hebben wij de beschikking over een prachtige opleidingslocatie die helemaal is afgestemd op dit doel en de sfeer van waaruit opleidingsprogramma gegeven wordt. De school is landelijk gelegen op een rustige locatie in de gemeente Brummen. De oude boerderij waarin wij lesgeven is daarvoor geheel omgebouwd tot leslocatie en de school is omgeven met tuinen en zitjes met stilteplekken om je voor een moment even terug te trekken of je te verbinden met elkaar. Kortom: het is een plek die op alle mogelijke manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het leerproces.

Interesse?

Heb je interesse in de opleiding of spreekt onze werkwijze je aan? Je bent van harte welkom. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met: 06 - 460 22 820 of mailen naar: info@positivetouch.nl.  Je kunt ook een bezoek brengen aan onze informatieavond!

We zien je graag tegemoet,

Iljitsj van Kessel en Renate Pico.