U bent hier:
  1. Home
  2. Over ons
Volg ons ook online:

Over Positive Touch

Positive Touch school voor integraal holistische massage is door Renate Pico (1976) en Iljitsj van Kessel (1969) opgericht in 2005. De basis van de school bestaat uit de twee jarige beroepsopleiding tot integraal holistisch masseur. Daarnaast organiseert Positive Touch cursussen voor beginnende en gevordere masseurs, verdiepingstrainingen voor therapeuten die al jaren werkzaam zijn in het vak en opleidingen op het gebied van coaching voor mensen die hun vaardigheden verder willen verdiepen.

Inspirerend docententeam

De lessen binnen de school worden gegeven door een gemotiveerd team van docenten. Op dit moment wordt er les gegeven door een team van vijf docenten die ieder al jaren werkzaam zijn binnen het vak. Tijdens de lesdagen werken zij vanuit een open en ondersteunende houding waarbij zij steeds weer kijken naar mogelijkheden voor groei. Hierdoor kun je als student binnen een inspirerende omgeving ontwikkelen in je proces. Naast massage inhoudelijke opleidingen hebben zij ook opleidingen gevolgd op het gebied van yoga, zen, zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling waardoor zij in staat zijn om vanuit een breed kader les te geven wat ook wordt teruggevonden in de kracht van de methodiek.

Kracht van de methodiek

De methodiek waar je bij Positive Touch dan ook mee leert werken is erop gericht dat je als mens alle informatie in je hebt om weer heel te worden en dat daar tijdens een massage contact mee kan worden gemaakt. Om mensen daarbij te begeleiden is er in de opleiding naast uitgebreide massage inhoudelijke vaardigheden veel aandacht voor coaching, de kwaliteit van aanraking, zijnsoriëntatie en mindfullness. Heelwording kenmerkt zich daarbij als een proces van naar binnen gaan en contact maken met jezelf. Door te voelen en te ervaren wat er in het lichaam aanwezig is en wat de beweging is die daarbij wil worden gemaakt, ontstaat een pad voor bewustwording en innerlijke groei. Als masseur leer je in de opleiding hoe je hiermee kunt werken in de verschillende lagen van de bodymind. Deze lagen zijn zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Al deze lagen zijn in het lichaam met elkaar verbonden en van invloed op elkaar.

Zijn wie je bent staat centraal

Zijn wie je van binnen bent vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt in het opleidingsproces. Ieder mens beschikt over zijn of haar unieke kwaliteiten. In de opleiding zijn wij erop gericht om deze kwaliteiten van onze deelnemers te verbinden aan de methodiek waardoor er een unieke manier van werken ontstaat die vanuit je eigen kern bij je past. Zo opent zich een natuurlijke en voor jou eigen manier van werken waarmee je mensen kunt begeleiden bij hun proces van heelwording en innerlijke groei. Hiermee kenmerkt het opleidingsproces zich zowel als een groepsproces als een persoonlijk leerproces waarbij veel ruimte is voor individuele ontwikkeling en groei. Ook het doen van intervisie en supervisie draagt daar op waardevolle wijze aan bij.

"Healer heal yourself"

In de opleiding werken we vanuit het principe 'healer heal yourself.' Het uitgangspunt is dat je door zelf de weg van buiten naar binnen af te leggen er een voor jou unieke manier van werken ontstaat waarmee je anderen kunt begeleiden om ook deze weg te gaan. In dit proces leer je jezelf beter kennen, je leert blokkades en belemmeringen op te ruimen en vrijer in het leven te staan. Heling is vanuit deze optiek steeds weer een proces waarbij je begint bij jezelf. Aan de ene kant is dit een actief proces waarbij je onderzoekt, probeert, reflecteert, stappen zet in jezelf en samenwerkt met elkaar. Aan de andere kant is dit ook een open proces, ook wel het proces van loslaten genoemd, zonder richting te geven aan het proces. Dit laatste deel wordt in de Chinese geneeskunde ook wel het proces van Wei-Wu-Wei ofwel doen door niet doen genoemd. Yin en Yang vullen elkaar hierbij aan.

Opleidingslocatie

De opleidingslocatie van Positive Touch is helemaal afgestemd op het doel, de sfeer en de visie van waaruit de opleiding vorm gegeven wordt. Gelegen in het rustgevende en authentieke buitengebied van de gemeete Brummen. Dit is een locatie die op alle fronten bijdraagt aan de ontwikkeling van onze studenten waarbij met focus en vanuit rust aan het leerproces kan worden gewerkt. De leslocatie zelf is daarbij omgeven door tuinen met zitjes en stilteplekken om je met elkaar te verbinden of juist even op jezelf te zijn en je weer op te laden voor het leerproces.

 

Interesse?

Heb je interesse en spreekt onze werkwijze je aan? Je bent van harte welkom. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met: 06 - 460 22 820 of mailen naar: info@positivetouch.nl en vragen naar Iljitsj van Kessel of Renate Pico.

We zien je graag tegemoet!

Iljitsj en Renate.