Aanmelden

massage cursus integrale massage

De introductie cursus van Positive Touch is een massage cursus van twee dagen waarin je leert masseren met de methodiek van integraal holistische massage. In de cursus is zowel aandacht voor het toepassen van verschillende massagetecnieken als houding en grounding tijdens de massage en de afstemming van de massage op de persoon waarmee je tijdens deze cursus een je goede basis legt in het geven van de massage en je tevens een goed beeld kunt vormen of de opleiding integraal holistische massage bij je past.

 • Aantal dagen: 2
 • Tijd: 09:30 tot 16:30
 • Prijs: € 245,00
 • Deelnemers: 10 -16
Kenmerken
 • Massage cursus om kennis te maken met de mogelijkheden van integraal holistische massage
 • Inzicht in de opbouw en indeling van de massage en technieken die daarbij worden toegepast
 • Ondervinden hoe tijdens de massage met de wijsheid van het lichaam wordt gewerkt
 • Aandacht voor de uitwerking die de kwaliteit van aanraking op het lichaam heeft
 • Een beeld vormen van hoe de opleiding is opgezet
Massage cursus

Inhoud massage cursus

Tijdens deze massage cursus staat het kennismaken met de werkwijze van integraal holistische massage centraal. Je oefent met de opbouw van de massage en de verschillende massage technieken die daarbij worden gebruikt. Daarbij is ook veel aandacht voor de houding en grounding tijdens de massage en hoe de technieken in de massage vanuit contact en verbinding worden afgestemd op de persoon en er een mooie opbouw en flow in de massage ontstaat.

  Werkwijze tijdens de massage cursus

  Kenmerkend van integraal holistische massage is dat de massage wordt afgestemd op de persoon. Dat doe je zowel door het toepassen van de verschillende massage inhoudelijke technieken als ook door helemaal met je aandacht in het moment aanwezig te zijn. De contactvolle en bewustwordingsgerichte manier van aanraken maakt dat de energie in de massage kan gaan stromen en ook je intuïtie in de massage optimaal ruimte krijgt. Zo werk je in de cursus zowel vanuit structuur als ook vanuit wat je ingegeven wordt in het moment waardoor de helende uitwerking van de massage wordt vergroot. Deze werkwijze vormt ook de basis voor het geven van een integraal holistische massage waardoor je tijdens deze cursus ook een goed beeld kunt vormen of de opleiding tot integraal holistisch masseur voor je past.

  Toegepaste massagevormen

  Integraal holistische massage kenmerkt zich primair door een dynamisch samenspel van verschillende technieken van waaruit de massage wordt vormgegeven en afgestemd op de persoon. Dit zijn zowel strijkende technieken uit de klassieke massage als schuddende en ritmische technieken en strekkingen die de basis vormen voor het geven van de massage in combinatie met bindweefseltechnieken om ook aandacht te kunnen geven aan spanningen die dieperliggend in het lichaam aanwezig zijn en waarmee je tijdens deze cursus een mooie en complete massage leert geven. Bewust en contactvol aanraken draagt ertoe bij dat de helende uitwerking van de massage wordt vergroot. Dit wordt in de ondersteund doordat je tijdens de massage cursus vanuit een goede lichaamshouding en met een goede ademhaling leert masseren. De verdieping die hierdoor plaatsvindt draagt er bovendien toe bij dat je zelf ook energie van het masseren krijgt.

  Uitwerkingen van de massage

  Omdat een integraal holistische massage wordt afgestemd op de persoon kan de uitwerking van een massage steeds weer anders zijn. Soms kan de energie bijvoorbeeld veel beter gaan stromen en ben je meer in contact met je lichaam en je gevoel. Ook kun je na afloop van een massage soms meer rust en ruimte in jezelf ervaren of ervaar je dat je oude spanningen losgelaten hebt. Net wat zich voordoet in het moment en tijdens de massage cursus besteden we er aandacht aan hoe je de massage vorm kunt geven dat deze hierop wordt afgestemd.

  Uitwerkingen van de massage

  • Spanningen loslaten en meer in verbinding met je lichaam en je gevoel
  • Denken, voelen, handelen en zijn meer in balans
  • Ruimte voor nieuwe energie, balans en vitaliteit
  • Spanningen los leren laten en meer aanwezig zijn in het moment
  • De levensenergie weer vrij laten stromen
  • Meer in verbinding met jezelf en het leven om je heen
  • Meer aanwezigheid in het moment
  • Rust en ruimte in jezelf ervaren

  Opzet van de cursus

  De massage cursus is zo opgezet dat alle onderdelen van het geven van de massage op overzichtelijk aan bod komen. Zo vorm je een goed beeld van de mogelijkheden van integraal holistische massage en de uitwerking die het geven en ontvangen van de massage op je heeft. Naast het oefenen is daarbij ook ruimte voor het stellen van vragen en reflectie op gaan we in op hoe je de massage ervaren hebt. Daarbij wordt gewerkt vanuit een rustige en open sfeer waarbij veel tijd is om te oefenen en ook zelf te ervaren wat de uitwerking van de massage op je is en na afloop van de cursus kun je een massage geven van ongeveer een uur. De inhoud van hetgeen tijdens de cursus aan bod is gekomen is thuis na te lezen een overzichtelijk cursusboek.

  • Programma

   De massage cursus bestaat uit een programma van twee dagen waarbij je de mogelijkheden van het masseren stap voor stap eigen maakt en zelf ook door het ontvangen van de massage kunt ervaren wat de uitwerking van een integrale massage is. Naast het praktijkgedeelte wat in deze cursus aan bod komt is er ook aandacht voor een stuk onderbouwing en theorie waarmee je in staat bent om de massage die je geeft goed te kunnen plaatsen.

   Programma dag 1

   • Kennismaking, setting en bespreking van de werkwijze tijdens de cursus.
   • Opbouw van de massage en basistechnieken voor de rug.
   • Houding, grounding en ademhaling tijdens het masseren.
   • Afstemming van de massage op de persoon.
   • Massage van de benen achterkant met verschillende technieken.
   • Afronding dag 1.

   Programma dag 2

   • Blok achtergrond van integraal holistische massage en mogelijkheden opleiding
   • Masseren voorkant van het lichaam en de nek.
   • Massage van de rug, herhaling met verdieping van technieken voor de schouders.
   • Kwaliteit van aanraking en masseren vanuit intuïtie en gevoel.
   • Evaluatie en afronding van de cursus.
  • Aantal deelnemers

   Het aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 16 personen.

   Cursusdata
   • Zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 (nog meerdere plaatsten vrij)

   Lestijden
   Beide lesdagen starten om 09:30 en worden om 16:30 afgerond.

   Docenten
   Deze massage cursus wordt gegeven door Samantha Hosea.

   Certificaat en cursusboek
   Na afloop van de massage cursus ontvang je een certificaat van deelname en cursusboek.

   Lunches
   Lunches worden door de deelnemer zelf verzorgd.

   DVD
   Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de cursus een DVD te kopen waarin je alle onderdelen die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen op film na kunt zien. De aanvullende kosten van de DVD bedragen 19,50 euro.

   • Waarom een basis massage cursus volgen?

    Veel mensen kiezen ervoor een basis massage cursus te volgen om vanuit de eigen ervaring zelf een beeld te vormen van de mogelijkheden die massage te bieden heeft. In een basiscursus komen die technieken en mogelijkheden van het masseren aan bod die je hier een goed beeld van geven.

   • Welke technieken leer je in de masage cursus?

    In de massage cursus komt een breed pallet aan technieken aan bod die worden toegepast bij het geven van een integraal holistsiche massage. Enkele voorbeelden hiervan zijn strijkingen, strekkingen, dynamische technieken en technieken waarbij meer in de bindweefsels wordt gewerkt. Dit zijn allemaal technieken die je nodig hebt om een goed afgestemde massage te geven.

   • Hoeveel dagen duurt de massage cursus?

    De massage cursus duurt twee dagen. Tijdens de eerste dag leer je de basistechnieken en ook hoe je daarbij vanuit een goede houding en grounding werkt. In de tweede dag maken we de verdieping waarbij ook aandacht is voor intuüitie, werken vanuit contactvolle aanraking. Daarbij is ook aandacht voor de opbouw van de massage en hoe de massage wordt afgestemd op de persoon

   • Sluit de massage cursus aan op de opleiding?

    Ja de massage cursus sluit op de opleiding aan. De cursus is zo opgezet dat je na afloop van de cursus zowel een fijne massage kunt geven als ook een goed beeld van de opleiding hebt kunnen vormen en kennis hebt kunnen maken met de holistische visie van waaruit de opleiding gegeven wordt. Daarbij ervaar je ook in welke lagen van het lichaam en de bodymind de massage haar doorwerking heeft.

   “Ik ben blij dat ik aan deze cursus heb deelgenomen. Ik vond het heel waardevol om in deze setting van twee dagen op een rustige manier op de mogelijkheden van de opleiding te kunnen reflecteren. Ik merkte ook dat ik bij deelname aan de opleiding goed wist waar ik aan begon en herkende veel dingen die tijdens de cursus al aan bod waren gekomen. Daarnaast vond ik het inhoudelijke aanbod van de cursus ook erg goed. De stappen die daarbij aan bod kwamen hebben me zowel in het geven als ontvangen veel laten ervaren. ”