U bent hier:
  1. Home
  2. Visie
Volg ons ook online:

Visie

Holistisch

De visie van Positive Touch heeft zich de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld tot een holistische visie. Deze visie gaat er vanuit dat lichaam en geest onderling met elkaar verbonden zijn. De massage richt zich dan ook niet alleen op het herstel van het lichaam maar ook op de mens als geheel, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. Om de massage vanuit deze visie vorm te geven hebben wij in de loop der jaren zowel Oosterse als Westerse vormen van massage met elkaar gecombineerd.

De massage nodigt daarmee niet alleen uit om de balans in het lichaam weer te herstellen maar ook om inzicht te krijgen in wat er onderliggend in het lichaam de oorzaak is dat de balans verstoord is geraakt en daar weer ruimte aan te geven.

Ontwikkeling als masseur

Binnen onze school neemt de opleiding integrale massage een centrale plaats binnen ons opleidingsprogramma in. Dit is een twee jarig opleidingstraject wat door de deelnemer modulair kan worden gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om de vaardigheden van massage en het werken met mensen stap voor stap eigen te maken en daarbij in steeds diepere lagen van de body mind te werken. Omdat je mogelijkheden als masseur in sterke mate samenhangen met wie jij bent als mens en hoe vrij je daarin kan zijn heeft zich binnen onze opleidingstrajecten een goede balans ontwikkeld tussen enerzijds massage inhoudelijke en anderzijds persoonlijke ontwikkeling.

     ~ We nodigen je uit om te reflecteren op wie je bent als mens ~

Eigentijds ontwikkelpad

Hiermee heeft integrale massage zich ontwikkelt tot een geheel eigentijds ontwikkelpad die het mogelijk maakt voor mensen om hun leven wezenlijk te verdiepen en harmonie te brengen tussen lichaam, geest, hart en ziel. Het combineert Oosterse met Westerse stromingen, laat mensen voelen en ervaren en geeft op uitnodigende wijze ruimte voor heling van binnenuit. Doordat de massage daarbij wordt afgestemd op de persoon ontstaat een massage die heel dicht bij mensen staat.

Namasté,

Iljitsj en Renate.