Volg ons ook online:
 

Opleiding integraal holistische massagetherapie

De opleiding integrale massage van Positive Touch is een beroepsopleiding van twee jaar waarin je wordt opgeleid tot integraal holistisch massage therapeut. Het werken met mensen aan heelwording en bewustwording van lichaam en geest heeft hierbij een centrale plaats. Naast uitgebreide massage inhoudelijke vaardigheden is er in de opleiding veel aandacht voor je eigen proces. Hiermee ben je als masseur in staat mensen vanuit inzicht en een goed contact met jezelf bij heelwordigsprocessen te begeleiden.

 • Opleiding integrale massage

  Opleiding integrale massage

  Het eerste jaar van de opleiding is het basisjaar en leg je de basis voor het geven van de massage. Naast het toepassen van de methodiek van integraal holistische massage en de afzonderlijke technieken leer je in dit jaar hoe de massage vanuit verschillende invalshoeken vorm gegeven wordt. Daarbij is er in dit jaar tevens aandacht voor vakken als coaching, intuïtieve ontwikkeling, anatomie & fysiologie en psychosomatiek waarmee je vanuit een gedegen basis met mensen leert werken.

 • Holistisch jaar

  Holistisch jaar

  In het tweede jaar van de opleiding worden de mogelijkheden van integraal holistische massage verder uitgewerkt. Het bewustwordingsproces staat in dit jaar centraal. Wat zijn de signalen die het lichaam iemand geeft en wat kan daarvan worden geleerd. Hiervoor komen dit jaar aanvullende massage inhoudelijke vaardigheden aan bod en leer je aanvullende vaardigheden voor het begeleiding van cliënten bij het therapeutisch proces.

 • Informatieavond

  Informatieavond

  Heb je interesse om deel te nemen aan de opleiding? Dan is de informatieavond een goede gelegenheid om nader kennis met de opleiding te maken. Je krijgt een goed beeld van de methodiek van integraal holistische massage en de wijze waarop de opleiding is opgezet. Daarnaast maak je deze avond tevens kennis met de docenten en de sfeer waarmee wordt gewerkt binnen de school.

  De eerstvolgende info avond is op: 03 september a.s.
 • Supervisie • leren door ervaren

  Supervisie • leren door ervaren

  Supervisie is erop gericht dat je in de opleiding werkt aan de verdieping van je persoonlijk ontwikkel proces. Tijdens supervisie werk je in 1 op 1 verband met een supervisor die aan de opleiding is verbonden. Je werkt daarbij aan de integratie van denken, handelen en voelen. Je leert werken vanuit je eigen basis en geeft verdieping aan je vaardigheden als integraal holistisch masseur.