Volg ons ook online:

renate pico

Renate Pico (1976) is net als Iljitsj van Kessel oprichter en één van de hoofddocenten van Positive Touch. Samen met Iljitsj heeft zij de de school in 2005 opgericht. Al vrij snel tijdens haar carrière in het bedrijfsleven bleek dat alle pijlen in haar leven wezen op het begeleiden van mensen bij bewustwording en innerlijke groei. Na het volgen van een aantal opleidingen heeft zij een aantal jaren voor de school voor levenskunst in Arnhem gewerkt om vervolgens haar eigen school voor experimentele dans en bewustwording op te richten waarbinnen haar werkzaamheden erop waren gericht mensen uit te nodigen tot vrijere expressie, loslaten en het maken van contact met hun innerlijke bron.

Eenmaal aangekomen op het pad van massage en innerlijk werk bleek het voor haar een logische keuze om op dit pad verder te gaan. Alle activiteiten waar ze de afgelopen jaren aan had gewerkt kwamen hiermee samen en vormden daarmee een belangrijke pijler in de ontwikkeling van Positive Touch. De holistische visie en de methodiek van integraal holistische massage therapie werd steeds verder uitgebreid, van waaruit uiteindelijk de gehele beroepsopleiding werd gevormd. Naast het geven van les en het werken met cliënten in haar eigen praktijk is Renate binnen de school nauw betrokken bij de begeleiding van het supervisieteam en het opleiden van nieuwe docenten.

In haar werk kenmerkt Renate zich als open en zeer intuïtief. Ze voelt heel goed aan wat iemand nodig heeft in zijn ontwikkeling en geeft op inspirerende wijze les. Ze is beeldend in haar manier van begeleiden en geeft mensen daarbij de ruimte om zichzelf te zijn waardoor het beste van wat iemand in zich heeft op vanzelfsprekende wijze naar buiten kan komen.

                        "Het gaat steeds om de verbinding met jezelf. Als je die tot stand kunt laten komen is het
                mogelijk om de verbinding met de ander en zo te begeleiden op het gebied van bewustwording en innerlijke groei."

terug