Aanmelden

IM Advanced skills training

De training IM Advanced skills is opgezet voor integraal masseurs die de opleiding integrale massage bij Positive Touch hebben afgerond. In deze training wordt je de mogelijkheid geboden om de technieken en vaardigheden die in de opleiding aan bod zijn gekomen te verdiepen. Daarbij komen tevens aspecten als opbouw en indeling van de massage aan bod.

 • Aantal dagen: 4
 • Tijd: 10:00 - 16:00
 • Prijs: € 365,00
 • Deelnemers: 10-16
Kenmerken
 • Verdieping van massage technische vaardigheden van IM
 • De massage technische vaardigheden gerichter toe kunnen passen
 • De massage op effectievere wijze kunnen geven
 • Gemakkelijker kunnen werken in de diepere lagen van de bodymind
 • Wei-Wu-Wei en het helingsvermogen van de massage verder vergroten

Advanced skills

Het programma van de training IM advanced skills traing is voortgekomen uit feedback die wij tijdens studiedagen hebben gekregen over de toegevoegde waarde die aanvullende technieken die in deze dagen aan bod komen wanneer specifieke thema's van integrale massage verder worden uitgewerkt. Om verder in deze behoefte te voorzien hebben wij deze vierdaagse training in aanvullende en verdiepende technieken van integrale massage opgezet.

Vaardigheden

De vaardigheden die in deze training aan bod komen zijn een aanvulling op de technische vaardigheden die in de opleiding eigen zijn gemaakt. De technieken sluiten goed op elkaar aan en geven extra verdieping. Je leert extra variaties en combinaties. De stappen die worden gezet in een reeks van technieken worden tijdens deze dagen verder uitgewerkt. Je leert andere handsettingen en grepen waarmee de massage vorm kan worden gegeven.

Tijdens de training komt daarbij het hele lichaam aan bod. Verdiepingsmogelijkheden voor de rug, de benen, de schouders, armen, de nek en het hoofd. Alle technieken die tijdens deze dagen aan bod komen kunnen daarbij heel goed met de technieken die tijdens de opleiding aan bod zijn gekomen worden gecombineerd.

Haptonomie en opbouw

Ook gaan we deze training in op verdere toepassing van haptonomische vaardigheden binnen integrale massage, de kwaliteit van aanraking van waaruit de massage gegeven wordt. Hoe je de technieken uit de verschillende massagevormen zo kunt combineren dat het helingsvermogen van de massage wordt vergroot. Daarbij staan we ook stil bij de opbouw van de massage. Welke stappen worden gezet, welke volgordes daarbij worden toegepast. Dit met als doel de creativiteit van de massage te vergroten en daarmee de effectiviteit en afstemming van de massage op de persoon.

 • Opzet training

  De training is zo opgezet dat er iedere dag andere technieken en delen van het lichaam aan bod komen. Daarbij staan we van tijd tot tijd ook stil bij het heel precies toepassen van de technieken. Vanuit de juiste handsetting een optimaal contact in de massage laten ontstaan. Dit doen we in combinatie met overgangen en flow tijdens de massage waardoor een heel natuurlijke manier van masseren kan ontstaan. Ook gaan we in op aspecten van diepte van masseren en hoe lang een techniek aangehouden wordt en wat je daarbij allemaal kunt doen om bij het toepassen van de technieken een optimale uitwerking in de massage te laten ontstaan. 

  Aanvullende aspecten

  Om de uitvoering van de technieken verder te optimaliseren staan we ook stil bij aanvullende aspecten als hoe in verschillende spierlagen kan worden gewerkt, hoe deze kunnen worden bereikt en hoe deze weer met het lichaam als geheel in verbinding kunnen worden gebracht, hoe je kunt merken wanneer een gebied is uitgemasseerd.

  Vijf massagevormen van integrale massage

  Tijdens deze training komen technieken uit alle vijf de massagevormen van integrale massage aan bod (klassiek, dynamisch, strekkingen, diepe bindweefsel en energetisch). Voor het eigen maken van de nieuwe technieken werken vanuit de basis die in de opleiding aan bod is gekomen en vanuit daar ontwikkelen we door. Iedere lesdag zal er ook aandacht zijn voor herhaling van waaruit de technische vaardigheden dan weer verder zullen worden uitgewerkt.

  Heb je interesse? Je bent van harte welkom!

 • Data en info

  Aantal deelnemers:  minimaal 10 en maximaal 16

  Opleidingsdata

  Aantal dagen:
  4 dagen van 10:00 tot 16:00 uur

  Docenten:
  Iljitsj van Kessel en Renate Pico.