U bent hier:
 1. Home
 2. Opleiding
Volg ons ook online:
 

Opleidings overzicht

De opleiding integrale massage van Positive Touch is een veelzijdige en complete beroepsopleiding tot integraal en holistisch masseur waarbij je mensen op inspirerende wijze kunt begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Hiervoor komen zowel oosterse als westerse vormen van massage aan bod. Deze worden in de opleiding gecombineerd met haptonomische vaardigheden en persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

 • Opleiding integrale massage

  Opleiding integrale massage

  In het eerste jaar van de opleiding leg je de basis voor het geven van een integrale massage. Naast het eigen maken van de verschillende massagevormen leer je ook hoe de massage vanuit verschillende invalshoeken gegeven wordt.

 • Holistisch jaar

  Holistisch jaar

  Het holistisch jaar vormt het tweede jaar van de opleiding. Het vier lichamen model waar je het eerst jaar al mee hebt leren werken wordt in dit jaar verder uitgewerkt. Zo leer je in dit jaar te werken met de diepere lagen van de body mind. Wat wil het lichaam iemand vertellen? Wat zijn de signalen die het lichaam iemand geeft? Dit zijn thema's die centraal staan in dit jaar waardoor je mensen door middel van integrale massage leert begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest.

 • Informatie avond

  Informatie avond

  Wil je meer weten over de mogelijkheden van de opleiding integrale massage? Dan is het mogelijk om deel te nemen aan een informatie avond. Tijdens een informatie avond maak je niet alleen kennis met de methodiek van integrale massage maar tevens met de docenten en de sfeer waarmee wij werken binnen onze school. Heb je interesse? We zien je graag tegemoet!

  De eerstvolgende info avond is op: 28 maart a.s.
 • Supervisie

  Supervisie

  Supervisie maakt integraal onderdeel van de opleiding uit. Hierin werk je tijdens 1 op 1 sessies samen met docenten die aan de opleiding verbonden zijn aan de ontwikkeling en fine-tuning van je vaardigheden waarbij ook blinde vlekken en nieuwe mogelijkheden worden verkend.

 • Aansluiten bij een beroepsvereniging

  Aansluiten bij een beroepsvereniging

  Nadat je de gehele opleiding hebt afgerond is het mogelijk om je bij een beroepsvereniging aan te sluiten waardoor je behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoeding door zorgverzekeraars.