U bent hier:
 1. Home
 2. Opleiding
Volg ons ook online:
 

Opleidings overzicht

De opleiding integrale massage van Positive Touch is een veelzijdige beroepsopleiding van twee jaar tot integraal en holistisch masseur. De opleiding is zo opgezet dat je mensen op inspirerende wijze leert begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Om hierin te ontwikkelen komt een combinatie van oosterse en westerse vormen van massage aan bod. Deze worden in de opleiding gecombineerd met haptonomische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling waarbij tevens wordt ingegaan op de onderliggende anatomie en fysiologie.

 • Opleiding integrale massage

  Opleiding integrale massage

  In het eerste jaar van de opleiding leg je de basis voor het geven van de massage. Naast massage inhoudelijke vaardigheden leer je hoe de methodiek van integraal holistische massage wordt toegepast en hoe de massage daarbij vanuit verschillende invalshoeken vorm gegeven wordt. Daarnaast is er in het eerste jaar tevens aandacht voor vakken als coaching, intuïtieve ontwikkeling en psychosomatiek.

 • Holistisch jaar

  Holistisch jaar

  Het holistisch jaar vormt het tweede jaar van de opleiding tot integraal en holistisch masseur. In dit jaar leer je hoe de verdiepende mogelijkheden van integraal holistische massage worden toegepast waarbij net als in het eerste jaar persoonlijke ontwikkeling weer een belangrijk onderdeel uitmaakt van het leerproces.

 • Supervisie

  Supervisie

  Om je ontwikkeling tijdens de opleiding optimaal vorm te kunnen geven maakt supervisie integraal onderdeel van de opleiding uit. Tijdens supervisie werk je 1 op 1 samen met een supervisors die verbonden zijn aan de school aan verdere verdieping en fine-tuning van je vaardigheden in het leerproces.

 • Informatie avond

  Informatie avond

  Periodiek organiseren wij een informatie avond voor onze opleiding tot integraal en holistisch masseur. Tijdens deze avond kun je kennismaken met de opleiding en de methodiek waarmee een integraal holistische massage vormgegeven wordt. Daarnaast maak je tijdens deze avond tevens kennis met de docenten en de sfeer waarmee wordt gewerkt binnen onze school.

  De eerstvolgende info avond is op: 03 oktober a.s.