U bent hier:
 1. Home
 2. Opleiding
Volg ons ook online:
 

Opleidings overzicht

De opleiding integrale massage van Positive Touch is een tweejarige beroepsopleiding tot integraal en holistisch masseur. Tijdens de opleiding leer je mensen op inspirerende wijze begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Hiervoor komen zowel oosterse als westerse vormen van massage aan bod. Deze worden in de opleiding gecombineerd met haptonomische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

 • Opleiding integrale massage

  Opleiding integrale massage

  In het eerste jaar van de opleiding leg je de basis voor het geven van een integrale en holistische massage. Naast uitgebreide massage inhoudelijke vaardigheden leer je te werken met de methodiek van integrale en holistische massage en hoe de massage daarmee vanuit verschillende invalshoeken gegeven wordt.

 • Holistisch jaar

  Holistisch jaar

  Het holistisch jaar vormt het tweede jaar van de opleiding tot integraal en holistisch masseur. In dit jaar worden de mogelijkheden van de massage verder uitgewerkt en leer je verdiepend met de therapeutische mogelijkheden van de massage te werken. Persoonlijke ontwikkeling maakt ook in dit jaar een belangrijk onderdeel uit van het leerproces.

 • Informatie avond

  Informatie avond

  De informatie avond helpt je om inzicht te krijgnen in de mogelijkheden en werkwijze van de opleiding tot integrale en holistisch masseur. Daarnaast maak je tijdens deze avond kennis met de docenten en de sfeer waarmee wordt gewerkt binnen onze school. Interesse? Je bent van harte welkom!

  De eerstvolgende info avond is op: 10 januari a.s.
 • Supervisie

  Supervisie

  Naast het reguliere opleidingprogramma maakt supervisie integraal onderdeel uit van de opleiding. Tijdens supervisie werk je 1 op 1 samen met de docenten die aan de opleiding verbonden zijn aan de ontwikkeling en fine-tuning van je vaardigheden als integraal holistisch masseur.