U bent hier:
 1. Home
 2. Opleiding
Volg ons ook online:
 

Opleidings overzicht

De opleiding integrale massage van Positive Touch is een tweejarige beroepsopleiding tot integraal en holistisch masseur. De opleiding is erop gericht dat je mensen op inspirerende wijze leert begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Hiervoor komen zowel oosterse als westerse vormen van massage aan bod. Deze worden in de opleiding gecombineerd met haptonomische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

 • Opleiding integrale massage

  Opleiding integrale massage

  In het eerste jaar van de opleiding leg je de basis voor het geven van een integrale en holistische massage. Naast uitgebreide massage inhoudelijke vaardigheden leer je werken met de methodiek van integrale en holistische massage en hoe de massage daarmee vanuit verschillende invalshoeken gegeven wordt. Daarnaast is er in het eerste jaar tevens aandacht voor vakken als body reading en psychosomatiek.

 • Holistisch jaar

  Holistisch jaar

  Het holistisch jaar vormt het tweede jaar van de opleiding tot integraal en holistisch masseur. In dit jaar worden de mogelijkheden van de massage verder uitgewerkt en leer je op verdiepende wijze hoe de therapeutische mogelijkheden van de massage worden toegepast. Persoonlijke ontwikkeling maakt ook in dit jaar weer een belangrijk onderdeel uit van het leerproces.

 • Supervisie

  Supervisie

  Supervisie maakt integraal onderdeel uit van het opleidingsproces. Tijdens een supervisie werk je 1 op 1 samen met docenten en supervisors die verbonden zijn aan de school aan verdieping en fine-tuning van je vaardigheden en onderzoek je de voortgang van je opleidingsproces.

 • Informatie avond

  Informatie avond

  Heb je interesse in de opleiding en wil je er meer over weten, dan biedt de informatie avond daarvoor optimaal de mogelijkheid. Tijdens deze avond krijg je inzicht in de methodiek en werkwijze van integraal holistische massage en maakt je tevens kennis met de docenten en de sfeer waarmee gewerkt wordt binnen onze school.

  De eerstvolgende info avond is op: 28 februari a.s.