Boekenlijst

In de opleiding komen een aantal boeken aan bod die je in je ontwikkeling ondersteunen op verschillende gebieden als anatomie en fysiologie, de werking van het menselijk lichaam vanuit een holistische visie, coaching, psychosomatiek, gespreksvoering en begeleiding. 

Studieboek • Prometeus Anatomische Atlas 1 - algemene anatomie en bewegingsapparaat
Een gedetailleerd, overzichtelijk en zeer waardevol boek waarin de spieren en botstructuren op zeer heldere wijze uiteen worden gezet.

Handboek • Chakra psychologie (Anodea Judith)
Chakra's zijn energiecentra of poorten in ons lichaam waarmee verschillende aspecten wie wij zijn (gevoel, vitaliteit, hart/liefde, denken en intuïtie) tot uitdrukking worden gebracht. Inzicht in deze lagen en hoe zij onderling verbonden zijn geeft je inzicht in de mogelijkheden die er zijn voor de begeleiding van de cliënt.

Handboek voor lichaamswijsheid • Van binnen weet je alles (Annet van Laar)
Het handboek voor lichaamswijsheid laat zien hoe denken, handelen en voelen in het lichaam met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is dat hiermee door cliënten contact kan worden gemaakt.

Werkboek • Motiverende gespreksvoering (Miller & Rollnick)
Motiverende gespreksvoering help je op heel praktische wijze bij gespreksvoering en cliëntbegeleiding. Daarbij hebben we in de readers aanvullende mogelijkheden en voorbeelden uitgewerkt waarbij de vertaalslag wordt gemaakt naar integrale en holistische massage.

Daarnaast maken de readers 'Handboek integraal holistische massage (2 delen) ' en 'Anatomie en fysiologie voor integraal holistische massagetherapie (2 delen)' integraal onderdeel van de opleiding uit.