Vergoedingsmogelijkheden

De opleiding  integraal holistische massage is een landelijk erkende beroepsopleiding op HBO niveau door de KTNO, de BATC en het CAT. Hierdoor is het na afronding van de opleiding mogelijk dat de behandelingen die je gaat geven worden vergoed door zorgverzekeraars. Om hiervoor in aanmerking te komen is het nodig om na afronding van de opleiding de opleiding medische basiskennis op HBO niveau te volgen. Voor dit onderdeel werken wij binnen onze school samen met Con Amore.

Na afronding van de opleding en het behalen van je diploma is het mogelijk om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging (de BATC of het CAT) om alles goed te regelen in verband met verzekeringen en aangrenzende zaken. In de tussentijd kun je vervolgens werken aan het behalen van je diploma medische basiskennis . Wanneer je dat hebt behaald krijg je een zorgnummer waarna de behandelingen die je geeft door zorgverzekeraars vergoed kunnen worden.

Naast de vakinhoudelijk kennis die in de opleiding aan bod zal komen zal in de opleiding ook uitvoerig worden ingegaan op wat er nodig is om als massagetherapeut een pratijk te voeren.