Menu

Visie & werkwijze

De visie van Positive Touch is opgebouwd uit vier pijlers die samen de basis vormen voor de voor het onderwijs dat wij verzorgen binnen onze school. In het werk als therapeut leer je daarbij de verbinding maken tussen hoofd, lichaam, hart en ziel waardoor je vanuit een open verbinding met cliënten kunt werken. Deze vier pijlers zijn:

Holistische visie

Binnen onze school gaan wij uit van een holistische visie. Holistisch staat daarbij voor de mens als geheel. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Al deze aspecten zijn met elkaar verbonden en bovendien van invloed op elkaar. Vanuit een holistisch systeem worden spanningen en klachten in het lichaam niet alleen als onbalans gezien maar houden analoog verband met andere aspecten van iemands leven die zowel mentaal, emotioneel als spiritueel van aard kunnen zijn.

Heelwording door bewustwording

Deze spanningen en onbalans nodigen ons uit om op onderzoek te gaan. Contact te maken met ons lichaam en gevoel en daar te voelen en te ervaren wat de signalen zijn die het lichaam iemand geeft. Als massagetherapeut begeleid je mensen naar deze lagen toe te gaan. Door deze oude lagen weer bewust te voelen en te ervaren en daar de verbinding mee aan te gaan, er één mee te worden kan de kramp die de spanning veroorzaakt worden losgelaten en kan ook de fysieke, emotionele of mentale spanning worden losgelaten en geheeld. Daarom wordt onze methode ook wel heelwording door bewustwording genoemd.

Krachten inherent aanwezig in de mens

Heelwording is dan ook niet iets wat van buitenaf komt of door de therapeut wordt toegepast. Heelwording bestaat uit innerlijk werk. Als therapeut is de aandacht erop gericht in dit proces van begeleiden de krachten aan te wenden die inherent in iemand al aanwezig zijn. Ieder mens beschikt over zijn eigen helingspotentieel dat wordt versterkt door voelen, aanvaarden, toelaten, exploreren en vrij te zijn bij wat is.

Integratie van verschillende stromingen

Om mensen bij deze processen te begeleiden worden technieken uit verschillende stromingen toegepast. Niet alleen stromingen op het gebied van massage en lichaamswerk omdat de methodiek zich richt op de mens als geheel. Daarom worden er ook verschillende andere therapievormen als regressie, postural integration, focussing, coaching, mindfullness en haptotherapie toegepast waardoor je als integraal holistisch massagetherapeut in staat bent om te werken met de mens als geheel.

Werken met de kracht die inherent in mensen aanwezig is

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.