Aanmelden

Training holistic deep tissue bodywork

De training deep tissue massage is een training waarmee je met de bindweefsels in en rondom spieren leert werken. Dit zijn de gebieden waarin chronische spanningen worden vastgezet. Je leert cliënten begeleiden deze spanningen weer bewust te ervaren en los te laten. De training is zo opgezet dat je zowel met fysieke spanningen als ook met lagen als stress en emoties in de bodymind leert werken.

 • Aantal dagen: 4
 • Tijd: 09:30 - 16:30
 • Prijs: € 535,00
 • Deelnemers: 10 tot 14
Kenmerken
 • Deep tissue benadering voor holistisch lichaamswerk.
 • Body-mind integratie op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
 • Inzicht en bewustwording bij achterliggende oorzaken van spanningen en klachten.
 • Interactieve benadering, zelfhelend vermogen, coaching.
 • Een methodiek waarbij de resultaten al vanaf de eerste sessie merkbaar zijn.

Wat is bindweefsel

Deep tissue is het bindweefsel dat zich in en rondom spieren en gewrichten bevindt. Hierin worden niet alleen fysieke spanning opgeslagen maar ook mentale en emotionele spanningen die aanwezig zijn in de bodymind. Het kenmerk van spanningen die zich in de bindweefsels bevinden is dat deze na verloop van tijd chronisch worden. Daarmee hebben zij een vernauwende uitwerking op het bewustzijn van de cliënt en tevens een nadelige doorwerking op de lichaamshouding en vitaliteit.

Loslaten van spanningen

Het gehele stelsel van bindweefsels vormt met elkaar een interactief netwerk waarin zowel fysieke, mentale, emotionele en spirituele spanning met elkaar verbonden is. Deze weven zich als een structuur door het hele lichaam en spanning die in het ene gebied wordt losgelaten werkt in al deze lagen door. De techniek waarmee je in deze training leert werken draagt er niet alleen toe bij dat fysieke spanningen kunnen worden losgelaten maar ook stress en emotionele spanningen die aanwezig zijn in de bodymind. Dit maakt dat training diepe bindweefselmassage een diepgaande uitwerking heeft.

        ~ Diepe bindweefselmassage brengt lichaam en geest weer in balans ~

Onderbewuste lagen

Door het openen van de contracties die in deze diepe bindweefsellagen aanwezig zijn kunnen veel inzichten en geblokkeerde kwaliteiten weer naar boven komen. De techniek van diepe bindweefselmassage reset als het ware het hele systeem. Mensen komen dichter bij zichzelf, levensenergie kan weer vrij door het lichaam stromen en ook het lichaam neemt haar natuurlijke houding weer aan. Daarnaast raken mensen ook mentaal en emotioneel weer meer in balans. Het is een diepgaande tool waarmee je cliënten in staat stelt om meer naar de signalen van het lichaam te luisteren en meer in verbinding met hun lichaam en zichzelf te zijn.

Uitwerking diepe bindweefselmassage

Diepe bindweefselmassage werkt door in alle lagen van de bodymind. Zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. Ook raken deze lagen meer met elkaar verbonden waardoor we meer eenheid in onszelf ervaren en het brengt ons dichter bij wie we van binnen zijn.

Voorbeelden van uitwerkingen zijn:

 • Meer in contact met ons lichaam en gevoel.
 • Beter naar de signalen van het lichaam kunnen luisteren.
 • Oude spanningen en stress los kunnen laten.
 • Chronische pijn die in het lichaam aanwezig is los kunnen laten.
 • Het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren.
 • Ondersteund bij het krijgen van meer gezondheid en een betere weerstand.
 • Mentale en emotionele blokkades los kunnen laten.
 • De levensenergie weer vrij laten stromen.

Het samenspel en de coaching die bij deze vorm van masseren van toepassing is draagt ertoe bij dat de uitwerking van de massage wordt vergroot.

 • Programma van deze training

  Het programma van deze training is zo opgezet dat de vaardigheden van deze techniek stap voor stap eigen worden gemaakt. Daarbij is zowel aandacht voor de massage technische als de procesbegeleidende vaardigheden.

  Dag 1 - Basisvaardigheden

  Tijdens de eerste dag van de training leer je werken met de technieken van diepe bindweefselmassage. Dit zijn technieken die met duimen, vingertoppen, knokkels en onderarm worden gegeven. Daarbij gaan we in op onderwerpen als: richten van de aandacht, adem, lichaamshouding en opbouw, waardoor de techniek vanuit samenspel met de ontvanger gegeven kan worden.

  Dit samenspel is van belang bij diepe bindweefselmassage. Vanuit een rustige opbouw naar de diepere lagen wordt de ontvanger uitgenodigd te voelen en te ervaren en van binnenuit te onderzoeken welke spanningen kunnen worden losgelaten en wat het signaal is dat het lichaam daarbij geeft. Hiermee ondersteun je dat het helingsproces van binnenuit op gang wordt gebracht.

  Dag 2 - Body Mind & Coaching

  In de tweede dag van de training leer je een aantal nieuwe technieken bij. Deze zijn er op gericht de mogelijkheden van de techniek te vergroten. En tevens als masseur zelf meer waar te kunnen nemen in de massage.

  Dag 3 - Verdieping & verbinding

  Deze dag gaan we werken met het onderliggende spanningspatroon. Het gebied waar een klacht zich bevindt is namelijk met andere gebieden verbonden en tijdens deze dag leer je hoe je deze met elkaar kunt verbinden.

  Dag 4 - Fine-tuning & integratie

  Dag vier bestaat vervolgens uit fine-tuning van je vaardigheden op het gebied van coaching, lichaamshouding en vooral ook op het gebied van het richten van de aandacht en het werken van de adem en hoe je door middel van diepebindweefselmassage de energiebalans in het lichaam kunt herstellen.

  Studiemateriaal

    •  Reader diepe bindweefselmassage (Positive Touch) met achtergrond en uitleg over de methodiek.
    •  Toegang tot studieomgeving met filmmateriaal.

 • Informatie

  Omvang groep
  10 tot 16 deelnemers

  Niveau
  Om aan deze training deel te nemen heb je minimaal 6 dagen massage onderwijs bij Positive Touch of een andere school gevolgd.

  Trainingsdata

  Start datum: 1 januari 2020 (overige data volgen)

  Lestijden
  Dagelijks van 09:30 tot 16:30 uur

  Studiebelasting
  De gemiddelde studiebelasting voor deze training is 4 tot 6 uur per week. Dit bestaat uit het oefenen (ook met andere deelnemers aan de cursus) en het bestuderen van de bijbehorende theorie. Hiervoor ontvang je tijdens de eerste dag een reader.

  Certificaat
  Deze training wordt met goed gevolg afgerond met een certificaat en is landelijk erkend door de KTNO/BATC.

  “Over de training diepe bindweefselmassage: Ik ben al heel wat jaren met massage bezig en heb op veel plekken al trainingen gevolgd. Ik had dan ook niet gedacht dat ik nog zoveel bij kon leren. Mijn cliënten reageerden er ook heel enthousiast op en mijn praktijk is er tijdens de training al beter door gaan lopen. Met deze methode kun je simpelweg op een heel eenvoudige manier in diepere lagen werken. Het is een heel uitgebalanceerde methode en ik raad hem iedereen aan die zich verder in massage wil ontwikkelen. ”

           
   

  “De training diepe bindweefselmassage was voor mij echt de verdieping waar ik naar zocht. Je leert zoveel nieuwe tools en technieken om in de diepere lagen van het lichaam en de daaraan gekoppelde body mind te werken en de invalshoek waarmee dat wordt gedaan is ook heel uitnodigend. Je kunt er in de praktijk mensen echt mee helpen om diepgewortelde spanningen los te laten en ik het ook aan mijn eigen lijf ondervonden dat je de body mind zich weer duurzaam kan verbinden. Ik kan het iedereen die met mensen werkt van harte aanbevelen! ”

           
   

  “Verbazingwekkend hoe het lichaam spreekt. Het is zo mooi als iemand zich opent. Bijzonder vond ik de technieken om met de bodymind connectie te werken. Dat geeft een mooie verdieping en is effectief voor meer dan ontspanning en het waarom achter de dingen te zoeken. Diepe bindweefselmassage is een tool om daarmee verder te gaan, ook ga ik dit volledig toepassen in mijn eigen praktijk. ”