Aanmelden

Training atlas correctie

De atlas is de bovenste nekwervel die het hoofd draagt en voor de ophanging van het hele lichaam zorgt. Door spanning, stress of verkeerd bewegen staat deze wervel bij veel mensen scheef of is geblokkeerd. In deze training van twee dagen leer deze wervel weer in balans brengen wat zijn doorwerking heeft in het lichaam en de bodymind als geheel.

 • Aantal dagen: 2
 • Tijd: 09:30 - 16:30
 • Prijs: € 285,00
 • Deelnemers: 12 - 16
Kenmerken
 • Natuurlijke manier om onbalans in de atlas te corrigeren.
 • De levensenergie kan weer vrij door het lichaam stromen.
 • Heeft een positieve doorwerking in de structuur van de bodymind als geheel.
 • Ook mentaal en emotioneel raakt iemand weer in balans.
 • Een wijze van behandelen die een langdurige doorwerking heeft.

Wat is atlascorrectie?

De atlas is de bovenste nekwervel die het hoofd draagt. Door spanningen die in de loop der jaren door stress, verkeerd bewegen en trauma in dit gebied zijn vastgezet kan het hoofd niet meer vrij bewegen en stroomt ook de verdeling van de energie naar de rest van het lichaam niet meer goed door. De atlas is ook verantwoordelijk voor de ophanging en balans van de gehele ruggengraat als geheel. Wanneer de atlas geblokkeerd is geraakt werkt deze spanning dit in het hele lichaam door.

Gevolgen van blokkades

De gevolgen van blokkades in de atlas kunnen zeer divers zijn en werken zowel fysiek door als ook mentaal en emotioneel. De souplesse verdwijnt en de levensenergie wil niet goed meer stromen waardoor een zeer divers scala aan problemen kan ontstaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Steeds terugkerende schouder en of rugklachten
 • Vermoeidheid of blokkades in de spijsvertering
 • Klachten in de nek, hoofdpijn, migraine of oppervlakkige en versnelde ademhaling
 • Overgevoeligheid en prikkelbaarheid
 • Piekeren en veel in het hoofd zitten
 • Mentaal, emotioneel of spiritueel niet goed verbonden zijn.

Toepassing van de methodiek

De methodiek van atlascorrectie is eigenlijk heel eenvoudige manuele methodiek waarbij in een drietal fasen met spanningen die zich voordoen in dit gebied wordt gewerkt. Als eerste worden spanningen en blokkades in dat gebied opgespoord. Door daar een goed beeld van te vormen kan de behandeling optimaal op de ontvanger worden afgestemd. Door de eenvoud en snelle werking van de methodiek is deze bovendien goed te combineren met de reguliere behandelingen die je in je eigen praktijk al geeft. Aan deze inpassing wordt in de cursus ook aandacht aan besteed.

Vervolgens richt de methodiek zich in de tweede fase op het ontspannen van de spanningen in het gebied. Daarbij wordt met de vingertoppen en de knokkels in een aantal heel precies afgestemde handsettingen gewerkt waardoor je in de exacte gebieden waar de spanningen zich voordoen kunt werken. Je leert deze technieken zo toe te passen dat niet alleen de fysieke spierspanning kan worden losgelaten maar ook de verbinding tussen lichaam en geest zich kan resetten waardoor in de behandeling een duurzame release kan ontstaan. In de derde fase van de methodiek wordt vervolgens aandacht aan uitbalancering besteed.

Uitwerking van correctie

De uitwerking van atlas correctie kan zeer divers zijn.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Meer ontspanning en rust in het hoofd ervaren
 • Het lichaam raak na verloop van tijd beter uitgebalanceerd
 • Meer mobiliteit en souplesse in ruggengraat en bekken.
 • Minder spanning in de bindweefsels en spieren
 • Oude spanningen, blokkades en klachten elders in het lichaam verdwijnen.
 • Mentaal meer rust in jezelf kunnen.
 • Meer gemak ervaren tijdens het spreken
 • Betere nachtrust en een betere energieverdeling gedurende de dag.

Daarbij is het opvallend hoe gemakkelijk emoties die zich in het lichaam hebben vastgezet tijdens een behandeling los kunnen komen.

 • Programma

  Het programma van deze training is zo opgezet dat je gedurende de training een goed beeld kunt vormen van de werking van de methodiek en inzicht hebt in de onderliggende anatomie en fysiologie.

  De onderdelen van deze training zijn:

  Dag 1 - Basisvaardigheden & Diagnose

  Tijdens de eerste dag van de training gaan we als eerste in op de onderliggende anatomie en fysiologie van het atlas, draaier en schedelgebied waardoor je een goed beeld kunt vormen van de opbouw van dit gebied. Dit doen we zowel aan de hand van een aantal afbeeldingen, een miniatuurmodel als door manueel onderzoek. Het tweede deel van de dag richt zich vervolgens op diagnose en toepassing van de basisvaardigheden waarbij je zowel als gever als ontvanger het effect van de methodiek zult ervaren.

  Dag 2 - Verdieping methodiek

  In de tweede dag van de training worden de vaardigheden verder uitgewerkt met aanvullende handsettingen en bodmymind resetting en hoe je naast klachtgericht ook preventief kunt werken.

  Na afronding van deze training ontvang je een reader waarin anatomie, diagnose en behandelstappen zijn uitgewerkt als naslagwerk.

 • Informatie

  Aantal deelnemers
  Minimaal 10 – Maximaal 14

  Niveau
  Om aan deze training deel te nemen heb je minimaal 10 dagen massage onderwijs gevolgd.

  Trainingsdata

  Datum van deze training: 1 januari 2022.

  Lestijden
  Dagelijks van 09:30 tot 16:30 uur

  Prijs
  De kosten van deze training bedragen 285 euro. Dit bedrag is inclusief lunches en cursusboek.

  Docent
  Deze training wordt gegeven door Iljitsj van Kessel. Hij heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het geven van deze behandeling aan zijn cliënten.

  Certificaat
  Deze training wordt met goed gevolg afgerond met een certificaat en is landelijk erkend door de KTNO/CAT en BATC.

  “In heb deze behandeling als zeer waardevol ervaren. Het is net alsof alle lijnen in het lichaam vanuit dit punt beginnen. Alles kwam weer in beweging en het herstel heeft daarna een positieve curve ingezet. Ook merkte ik dat mijn ademhaling zich verdiepte en dat ik na de behandeling veel beter vanuit mijn hoofd mijn lijf in kon zakken. De hoofdpijn waar ik voor kwam was direct na de eerste sessie verdwenen.”

           
   

  “Ik deed als jaren yoga en lichaamswerk. Ook had ik al een aantal massage therapiesessies gevolgd maar door de uitwerking van deze sessie lijkt het wel alsof alles makkelijker gaat. Alsof alles meer in balans is gekomen. Ik was verbaasd over hoe snel een sessie eigenlijk gaat en hoe makkelijk je er zelf ook contact mee kunt maken. ”

           
   

  “Ik had al jaren rug en schouderklachten die steeds weer terugkwamen en niet weg wilden gaan. Toen ik in contact kwam met de spanning die zich in de atlas bevond vond ik het achteraf niet raar dat mijn rug zich al die tijd niet wilde herstellen. ”