Volg ons ook online:

iljitsj van kessel

Iljitsj van Kessel (1969) is oprichter en één van de hoofddocenten van Positive Touch. Samen met Renate Pico heeft hij de school in 2005 opgericht. Nadat hij eerst een aantal jaren in het bedrijfsleven heeft gewerkt verschoof zijn aandacht steeds meer naar bewustwording en innerlijk werk. Het lichaamsgerichte werken was voor hem daarbij heel vanzelfsprekend omdat het lichaam een hele goede ingang bleek om voorbij het denken contact te maken met innerlijke lagen en ook omdat het lichaamswerk hem vanaf het eerste begin goed lag. Het voelde vanaf het eerste begin aan als thuiskomen bij zichzelf.

Na het volgen van een aantal opleidingen in massage, bewustwording en innerlijk werk volgde de periode waarin Positive Touch werd opgezet. Aanvankelijk als praktijk maar al snel werden de eerste cursussen gegeven. Intussen ontwikkelde de methodiek van integraal holistische massage zich steeds verder door en steeds werden nieuwe mogelijkheden aan de massage toegevoegd. Analoog hiermee groeide de school in die jaren uit tot een centrum waar gemiddeld honderd studenten per jaar worden opgeleid.

In zijn werk kenmerkt Iljitsj zich als een echte inspirator. Bij zijn studenten werkt hij zowel aan het ontwikkelen van een goede visie op het lichaamswerk als aan het vanuit inzicht toepassen van de mogelijkheden van de methodiek waardoor de beweging in het werk door de studenten van binnenuit kan worden gemaakt. Inzicht, humor, steun en verbinding vormen daar belangrijke schakels bij. Naast de werkzaamheden binnen de school geeft hij ook sessies op het gebied van lichaamwerk, bewustwording en innerlijke groei aan cliënten in zijn eigen praktijk.

       "Het mooiste is wanneer door een student de klik met de eigen mogelijkheden wordt gemaakt."

terug