Aanmelden

Training Corona Recovery Massage

De training corona recovery massage is opgezet om masseurs en massagetherapeuten een aantal zeer bruikbare en praktische tools aan te reiken om mensen die te maken hebben met de vervelende naklachten van corona (ook wel longcovid genoemd) in hun herstel te kunnen begeleiden.

 • Aantal dagen: 1
 • Tijd: 09:00-12:00
 • Prijs: € 65,00
 • Deelnemers: 12-25
Kenmerken
 • Praktische tools om mensen bij gevolgen van covid te begeleiden
 • Bruikbaar bij iedere vorm van massage
 • Verbindweefseling van spieren weer ruimte geven te herstellen
 • Vastgezette energie in het lichaam weer laten stromen
 • Deze training is inclusief naslagwerk en online te volgen

Achtergrond van deze training

De training corona recovery massage is opgezet om masseurs en massagetherapeuten een aantal praktische en zeer effectief gebleken tools te geven om mensen te begeleiden bij lang aanhoudende klachten door covid (ook wel long covid genoemd). Deze tools zijn erop gericht om die lichaamssystemen waar we als masseurs en massagetherapeuten kunnen werken ruimte te geven om spanningen los te laten en te kunnen resetten en de levensenergie weer te laten stromen.

Tools die aan bod komen

De tools die in deze training aan bod komen zijn zowel werkzaam op de bindweefsels in de spieren waar de energie door covid niet wil stromen. Je leert daarbij een zeer bruikbare techniek waarmee de energie die in deze delen van het lichaam door covid vast is gaan zitten weer in beweging te brengen. Daarnaast werkt covid ook door in het ademhalingssysteem en heeft het lichaam de neiging om door corona 'aan' te blijven staan waardoor iemand, hoewel vermoeid het heel lastig vind om te blijven ontspannen. De cortisol die daarmee samengaat blijft namelijk door het lichaam stromen. In deze training komt ook aan bod hoe zowel de ademhaling kan worden gereactiveerd als de cortisolaanmaak kan worden gestabiliseerd. Daarbij is tevens aandacht voor het 'resetten' van het lichaam als geheel waardoor het lichaam en de bodymind als geheel weer de ruimte kan krijgen om het zelfhelend vermogen te activeren.

Werkwijze tijdens de training

De training is zo opgezet dat we in relatief korte tijd veel kennis kunnen overdragen. De tools die hierbij aan bod komen worden in de training stap voor stap uitgelegd. Ook gaan we in op wat de uitwerking van corona is op de verschillende systeemgebieden waardoor je een goed inzicht krijgt in waarom bepaalde interventies worden gedaan. In verband met de beperkende maatregelen die er op dit moment nog gelden om een training op locatie te geven wordt deze training online gegeven. Dit doen we door aan de hand van een reader en een aantal filmpjes de verschillende mogelijkheden en gebieden waar we tijdens de massage door te lopen waardoor je in deze training een goed  beeld van de mogelijkheden kunt vormen. Deze filmpjes zullen ook na afloop van de training online zichtbaar blijven.

Heb je interesse, we zien je aanmelding graag tegemoet!

 • Werkwijze

  Deze training is zo opgezet dat we in korte tijd veel kennis over kunnen dragen. Daarom wordt deze training ook online gegeven. Dit doen we aan de hand van een reader en een aantal filmpjes om de toe te passen technieken goed met elkaar te kunnen bespreken en tijdens de training met elkaar kunnen evalueren. Nadat de belangrijkste theorie is doorgenomen zal er per techniek/interventie en/of gebied zal er steeds een kort filmpje worden getoond wat in de groep met elkaar zal worden besproken. In de reader is daarbij per onderdeel ook ruimte gelaten waarop je zelf aantekeningen kunt maken.

  De filmpjes die in de training aan bod komen zullen na afloop van de training in de studentenomgeving voor deze training beschikbaar blijven waardoor deze steeds weer zijn terug te kijken.

 • Data & info

  Aantal deelnemers
  minimaal 10 en maximaal 25

  Opleidingsdata

  Datum training: Vrijdag 4 maart a.s. van 09:00 tot 12 uur.

  Docenten:
  Renate Pico en Iljitsj van Kessel

  Locatie:
  Online

  Prijs:
  65 euro

  Cerficifaat
  Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

  Nb, deze training is niet door de KTNO/BATC geaccrediteerd.

  “De training corona recovery massage was voor mij een mooie en waardevolle aanvulling. Met een duidelijke en goed opgezette reader. En daarbij ondersteund door praktische filmpjes met heldere uitleg. Die zeker, in deze “corona” tijd, toegepast kan worden op long-covid cliënten. ”

           
   

  “Supergoede training met goede uitleg en een heel effectieve manier van masseren. Het is ook heel fijn dat je de filmpjes steeds weer terug kunt zien. Ik heb er een aantal mensen massages mee gegeven en de uitwerking daarvan was zeer positief. Ik kan deze training aan iedere masseur van harte aanbevelen. ”

           
   

  “ik heb nu meerdere mensen met deze methodiek een massage gegeven en de uitwerking ervan is zeer goed. Je merkt gewoon hoe goed dit bijdraagt aan herstel. Ik ben heel blij dat ik deze training hebt gedaan! ”