Aanmelden

Studiedag hoofd • verdiepingsdag

Woensdag 21 en vrijdag 23 juni a.s. organiseren wij de studiedag hoofd (verdieping). Deze dag komt voort uit de studiedag die wij in 2016 over het hoofd hebben georganiseerd. Tijdens de studiedag in 2016 kwamen vooral stabiliserende en regenererende massage technieken aan bod, zowel voor de spieren in het gelaat, de schedel en het hormonale gestel.

 • Aantal dagen: 1
 • Tijd: 10:00 - 16:00
 • Prijs: € 65,00
 • Deelnemers: 10 - 16
Kenmerken
 • Verdiepende technieken en therapeutische vaardigheden
 • Aanvullende therapeutische vaardigheden
 • Activeert het zelfhelend vermogen
 • Werken in diepere weefsels en spierlagen van het hoofd

Inhoud van de dag

Tijdens de studiedag die wij juni a.s. organiseren wordt met name op de therapeutische toepassingsmogelijkheden van integrale massage van het hoofd ingegaan. We richten ons daarbij op een aantal specifieke gebieden, waaronder de spieren van de kaak, de hals, de slaap, het voorhoofd en het cranium. Per deel onderzoeken we op welke wijze therapeutisch in deze gebieden kan worden gewerkt. De technieken die hierbij aan bod komen zullen verdere uitwerkingen zijn van de technieken aan bod zijn gekomen tijdens de opleiding en de eerdere studiedag.

Een deel van de dag besteden we aan bewustwordingsgerichte processen waarbij je aan de hand van bovengenoemde gebieden mensen te begeleiden bij thema's als onder andere loslaten of vasthouden, controle, onder druk vandaan kunnen komen, naar buiten richten van de aandacht of in je eigen kracht kunnen staan, er boven op zitten of dingen met rust kunnen laten. Bewustwording en reflectie spelen hierbij een belangrijke rol.

Naast doorwerking in het spier- en myofasciale stelsel en de bodymind werken de vaardigheden die in deze studiedag aan bod komen ook door in het craniosacraal ritme en het endocrin systeem.

Het andere deel van de dag onderzoeken we hoe door middel van de subtiele technieken waar tijdens de eerdere studiedag al mee is gewerkt het zelfhelend vermogen kan worden vergroot.

Deelname

Wil je deelnemen aan deze studiedag? Je bent van harte welkom. Het aantal beschikbare plaatsten is beperkt, wil je zeker zijn van deelname dan kun je ook een plaats reserveren.

Je kunt ook aan deze studiedag deelnemen als je de eerdere studiedag hoofd niet hebt gevolgd!

 • Data & Informatie

  Aantal deelnemers:
  Minimaal 12 maximaal 16

  Opleidingsdata

  “De studiedagen zijn zeer waardevol. Ik probeer dan ook altijd vrijwel iedere studiedag aanwezig te zijn. Nieuwe thema's, verdere ontwikkelingen, alles komt aan bod. Het is heel waardevol om een hele dag bij een speciaal thema stil te kunnen staan. ”

           
   

  “Ik heb op zaterdag 18 januari de 1e studiedag orgaan massage gevolgd. Een heel erg boeiende en leerzame dag. Ik kijk nu al uit naar de 2e dag, wil hier nog veel meer van leren! een hele mooie aanvulling op de massages die ik nu al geef!”

           
   

  “Zaterdag 16 januari de studiedag "massage en organen" gevolgd. Het was een heel inspirerende dag. Ik heb direct het geleerde met succes toe kunnen passen in mijn massage praktijk. Ben erg benieuwd naar het vervolg op 18 februari a.s.”

           
   

  “28 januari 2016 de eerste van 2 studie dagen gevolgd met het onderwerp massage van de organen. Het was een hele boeiende en leerzame dag en ik kijk uit naar het 2e deel in februari. Fascinerend hoe je lichaam reageert op deze vorm van massage. ”

           
   

  “Ik heb de studiedag van 18 juni weer als heel bijzonder ervaren!! Ik heb Veel geleerd en ben weer! beter gaan begrijpen waar het bij het masseren om gaat. Verder de diepte in en de cliënt laten voelen wat er in het lichaam speelt. Deze week heb ik een aantal mensen gehad die als herboren weer de deur uitliepen en zich weer "heel" voelden. Zo mooi om te ervaren! Nogmaals veel dank voor de inspirerende lessen!!”