Menu

Studiedagen hernia & ischias

Hernia en ischias zijn twee klachten met een vaak zeer langlopend herstel patroon die soms ook zeer lastig te behandelen zijn. Hernia en Ischias hebben veel overeenkomsten en tijdens deze studiedagen leer je voor beide klachtsoorten een zeer bruikbare werkwijze om mensen bij deze klachten te begeleiden.

Hernia en Ischias

Hernia en Ischias zijn beklemmingen in het zenuwstelsel en doen zich voor in de onderrug. De pijn die daardoor wordt veroorzaak is vaak intens en heeft vaak tevens een grote invloed op de mobiliteit n de gezondheid van het lichaam als geheel. Tijdens deze studiedagen leer je een waardevolle methodiek om mensen te helpen bij dit type klachten. De aandacht richt zich daarbij zowel op fysiek herstel als begeleiding bij innerlijke reflectie van wat de klacht iemand wil vertellen.

Hoewel de klachten (uitstraling en pijn) bij Hernia en Ischias overeenkomstig zijn is de werkwijze van behandelen verschillend. Hierdoor komt per klachtsoort tijdens iedere studiedag een specifieke werkwijze aan bod. Deze zijn zowel gericht op het lokale gebied (waarbij ook wordt ingegaan op de onderliggende anatomie en fysiologie) als op de doorwerking naar het onderliggende spanningspatroon en de samenhang met de gehele bodymind. Bij Hernia blijkt namelijk dat in de gehele rug, schouders of het bekkengebied ook vaak spanningsblokkades aanwezig en bij Ischias is vaak sprake van inhouden van emoties en gevoel.

De methodieken die tijdens deze twee daagse aan bod komen zijn daarbij onder andere gericht op:

  • Release in specifieke gebieden (zowel in de spieren als in de myo-fasciale lagen).
  • Activeren van het zelfhelend vermogen en energie weer laten stromen.
  • Eigenwaarde en zelfreflectie
  • Werken met boven- en onderliggende blokkades.
  • Uitbalanceren van het lichaam (schouders, ruggengraat, bennen en ribben)
  • Doorbreken van vastgezette patronen

Werkwijze

Tijden beide lesdagen beginnen we met een verkenning van de antomie en fysiologie, van daaruit werken we toe naar het toepassen van de methodiek. Omdat Hernia en Ischias processen van genezen en herstel zijn leer je tijdens deze lesdagen zowel voor Hernia als Ischias een opbouw voor het vormgeven van drie verschillende sessies waarmee je de cliënt gedurende het traject kunt begeleiden.

Data & info

Lestijden
Beide dagen van 10:00 tot 16:00

Docenten:
Iljitsj van Kessel en Renate Pico.

Studiedagen begeleiden je bij verdieping en verdere ontwikkeling

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.