Menu

Studiedagen familiebanden

Familiebanden werken sterk in ons door. Als mens staan we op een krachtige manier in verbinding met ons familiesysteem en de invloeden die daaruit afkomstig zijn hebben veel invloed op ons leven. Tijdens dit vierdaagse studiethema gaan we in op de verborgen dynamiek van familiebanden en hoe het werk dat hieraan verbonden is een zeer waardevolle rol kan spelen in iemands helingsproces.

Dynamiek van familiebanden

Familiebanden kunnen soms een sterke invloed hebben op ons leven. Soms worden deze daarbij zeer bewust maar soms ook  onbewust ervaren. Waar wil de energie in het familiesysteem niet stromen en waar stroomt deze energie te hard. Waar zit onevenwichtigheid en hoe heeft dat doorgewerkt in ons? Waar zit onbalans en waar gaat het over grenzen heen. Zowel de krachten die aanwezig zijn in het familiesysteem als de plaats die iemand daarbij is in gaan nemen werkt diep door in alle lagen van wie wij zijn en hoe wij ons als mens kunnen bewegen. We zijn op een heel directe manier met de innerlijke dynamieken van dit systeem verweven.

Tijdens de studiedag familiebanden ga je in op de dynamieken die in het familiesystemen aanwezig is. Welke krachten spelen er? Welke plek heb je ingenomen, hoe heeft deze plaats in je doorgewerkt, hoe is deze plaats vandaag de dag nog steeds werkzaam in jezelf en welke stappen kunnen worden gezet om cliënten te begeleiden deze patronen in zichzelf te helen.

Werking van heling

De kracht van het werken met familiebanden is erin gelegen dat niet alle problemen waar iemand tegenaan loopt in het leven kunnen worden verklaard uit het directe weten en ervaren omdat deze patronen vanuit het familiesysteem in iemands leven raken ingesleten en op die manier versmolten raken met het innerlijke leven. Door de kracht die in het familiesysteem aanwezig is heel bewust bij het helingsproces te betrekken kunnen deze patronen weer worden doorvoeld en losgelaten. Om deze vaardigheden eigen te maken komen in deze training de volgende onderwerpen aan bod:

Onderwerpen:

  • Maken van contact met familiebanden
  • Theorie en achtergrond van familiesystemen en systeemopstellingen
  • Integratie van systemisch werk naar holistische massage
  • Doorvoelen van de eigen (verborgen) rol die in het familiesysteem aanwezig is
  • Ouder kind relaties en verborgen dynamieken
  • Opsporen van blokkades en wegen vrij maken voor heling
  • Onderliggende krachten opsporen en doorvoelen

Werkwijze

Tijdens deze training werken we vanuit verschillende perspectieven aan het familiesysteem. Verborgen spanningen, ouder kind dynamieken, eigen rol en authenticiteit versus rolverwarring, familietrauma en het weer oppakken van de eigen levensweg. Iedere dag begint met een stuk theorie en vertaling naar de praktijk. Waar tijdens familieopstellingen doorgaans met het opstellen van personen in een open ruimte wordt gewerkt is deze methodiek voor deze training maar integraal holistisch lichaamswerk vertaald.

Data & info

Lestijden
Van 10:00 tot 16:00 uur

Docenten:
Iljitsj van Kessel of Renate Pico.

Ieder mens maakt onderdeel uit van een familiesysteem

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.