Volg ons ook online:

Supervisie

Het hoofdbestanddeel van het opleidingsprogramma bestaat uit het volgen van het lesprogramma. Supervisie maakt daarnaast een aanvullend onderdeel van de opleiding uit. Hierin werk je in een 1 op 1 setting met de docenten die aan de opleiding verbonden zijn aan de fine-tuning en verfijning van je vaardigheden.

Doel van supervisie

De letterlijke betekenis van supervisie is 'er boven uit kijken.' Hiermee is super (er boven) visie (uitkijken) in de opleiding een moment van reflectie op je ontwikkeling en je rol en houding als masseur. Je kijkt daarbij zowel naar sterke kanten in je ontwikkeling als naar onderdelen die nog aandacht behoeven. Door hier tijdens een supervisie aandacht aan te besteden ontstaat een nieuwe impuls voor ontwikkeling en kan de kwaliteit van je massage zich kan verdiepen.

Supervisie wordt ook gedaan omdat een deel van je werk als masseur tijdens de opleiding niet direct zichtbaar is, het zit als het ware verscholen in je essentie. Tijdens de supervisie is daar heel gericht aandacht voor. Hoe wordt de massage opgebouwd, hoe raak je iemand aan, welke blinde vlekken zijn er en hoe kun je het helende vermogen van je massage zich verdiepen.

Vaak zijn de aanwijzingen die je hierbij krijgt heel subtiel. De ervaring leert dat kleine aanwijzingen vaak grote gevolgen hebben. Zo kan de energie bijvoorbeeld meer gaan stromen of je voelt dat het makkelijker gaat of dat er mee contact en uitwerking in de massage ontstaat.

Onderwerpen die aan bod komen

Onderwerpen die tijdens een supervisie aan bod kunnen komen:

  • Contact en communicatie in de massage
  • Toepassing van de verschillende massagevormen
  • De manier waarop de massage door jou wordt opgebouwd
  • Kwaliteit van aanraken en haptonomische vaardigheden
  • Je eigen lichaamshouding en ademhaling tijdens de masseren
  • Afwerking en combinatie van technieken