Menu

Methode Positive Touch

De methodiek van integraal holistische massage die wij de afgelopen vijftien jaar hebben ontwikkeld binnen onze school is uitgegroeid tot een compleet therapeutisch model om mensen te begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. De methodiek is erop gericht mensen weer in contact te brengen met zichzelf, het lichaam en het gevoel. Daarbij wordt de lichaamswijsheid aangesproken ter ondersteuning van het helingsproces.

De mens als geheel

In optima kan de levensenergie vrij door het lichaam stromen en zijn we in contact met wie we van binnen zijn. Echter door ervaringen uit het verleden kan deze stroom van energie uit balans zijn geraakt. Integraal holistische massage nodigt daarbij uit om de kramp die daarmee samengaat los te laten. Daarbij wordt zowel de fysieke- als de geestelijke spanning die daarmee samengaat aangeraakt, waarbij vanuit een open en zijnsgerichte houding met mensen wordt gewerkt.

Helingsproces

Het maken van contact tussen deze lagen wordt vanuit onze methodiek het werken vanuit de bodymindconnectie genoemd. Hiervoor worden verschillende massage inhoudelijke vaardigheden toegepast. Voelen en ervaren van de signalen die het lichaam geeft staat daarbij centraal. Zo kunnen niet alleen oude spanningen die nog in het lichaam aanwezig zijn worden losgelaten en geheeld maar kan ook inzicht worden gekregen in blokkades die op dit moment in iemands leven aanwezig zijn.

Zijn wie je van binnen bent

In het proces van loslaten wat tijdens een reeks van sessies stap voor stap verder gaat kom je als persoon steeds dichter bij wie je van binnen bent. Oude beperkingen worden losgelaten en fysiek, mentaal en emotioneel raak je weer in balans. Het lichaam is wat dat betreft een bron van wijsheid wanneer daar van binnenuit contact mee wordt gemaakt. Het mooiste wat je wat dat betreft dan ook kunt worden is wie je van binnen al bent.

Wortels integraal holistische massage

Hoewel wij de methodiek de afgelopen jaren hebben ontwikkeld zijn er een aantal therapeutische stromingen te onderkennen die een belangrijk fundament voor de ontwikkeling van de methodiek zijn geweest. Enkele voorbeelden hiervan zijn Bio-Energetica, Postural Integration, Somatic Experiencing, Rolfing, Tragering, Holistic Pulsing Technique en innerlijk werk als, Yoga, Meditatie, Zijnsoriëntatie en Mindfullness.

 

Duurzame integratie van lichaam en geest

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.