Menu

Massagevormen integraal holistische massage

Om een integraal holistische massage vorm te geven worden tijdens een massage verschillende vormen van massage toegepast. Ieder mens en ieder lichaam is anders en zal dan ook anders op een massage reageren. Soms worden daarom in de massage diepere en soms weer subtielere technieken toegepast. Hiermee is het mogelijk om te werken in de verschillende lagen van de bodymind.

Vijf massagevormen

In de kern staan bij integraal holistische massage vijf verschillende massagevormen centraal. Deze massagevormen hebben ieder hun eigen kwaliteit en dynamiek en vullen elkaar zo aan dat je de massage optimaal af kunt stemmen op de cliënt.

Overzicht massagevormen

Klassieke massage

Klassieke massage vormt één van de basis technieken voor het geven van een integrale massage. Deze massagevorm bestaat uit een uitgebreide reeks aan verschillende technieken die zowel gericht kunnen zijn op het lichaam als geheel als op specifieke plaatsen. Hierbij worden verschillende handsettingen toegepast met zowel handen, vingers als duimen waardoor zowel omvattend als heel gericht kan worden gewerkt. Deze massagevorm draagt ertoe bij dat energie weer kan stromen en mensen weer contact kunnen maken met hun lichaam en gevoel.

Dynamische massage, Holistic pulsing & Tragering

Dynamische massage, holistic pulsing en tragering zijn bewegende en ritmische technieken waarbij het lichaam ritmisch in beweging wordt gebracht. Het onderzoekende aspect van deze technieken bestaat eruit dat mentale spanningen die in het lichaam aanwezig zijn kunnen worden losgelaten. Hierdoor kan tot in de diepste lagen worden ervaren wat de signalen zijn die het lichaam geeft. Met holistic pusling kan tevens worden ervaren wat de oorzaak is van waarom de doorstroming in het lichaam geblokkeerd is geraakt en hoe deze blokkades weer kunnen worden losgelaten.

Yoga massage & strekkingen

Yoga massage en strekkingen zijn een meer intensieve vorm van massage die mensen laten voelen waar verkrampingen in hun lichaam aanwezig zijn. Strekkingen van ledematen maar ook van delen van het bekkengebied en van de rug in wisselende vormen dragen ertoe bij dat iemand kan voelen en ervaren waar ingehouden wordt en waar de levensenergie niet naar buiten kan gaan. Thema’s als waar kan ik meer in verbinding zijn, waar mag ik meer stromen kunnen hiermee worden uitgewerkt.

Diepe bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage waarmee met de bindweefsels (myofascia) in het lichaam wordt gewerkt. In de bindweefsels worden chronische spanningen vastgezet die aanwezig zijn in de bodymind. Hiermee biedt deze vorm van massage de ruimte voor het verwerken van mentale en emotionele lagen. Met deze techniek wordt met knokkels en de onderarm op gespannen delen van het lichaam gewerkt. Hiermee kan ook worden gewerkt met oude spanningen en trauma die nog in het lichaam aanwezig is. Loslaten van pijn en weer mogen voelen wat er in je speelt staat bij de techniek van diepe bindweefselmassage centraal.

Energetische massage

Energetische massage is een massage waarmee met het energetische deel van het lichaam wordt gewerkt. De aanraking is zacht en subtiel waardoor iemand in de stilte die daarbij ontstaat het contact met het innerlijk weer kan voelen en kan reflecteren op wie hij van binnen is. Thema’s als zingeving, eigenwaarde, omarmen en vertrouwen kunnen hiermee worden uitgewerkt.

Ondersteunende technieken

Om de therapeutische kracht van de massage te vergroten wordt er naast het eigen maken van de massagevormen tevens aandacht besteed aan intuïtieve vaardigheden, en persoonlijke ontwikkeling, haptonomie, coaching, gespreksvoering en verschillende therapeutische begeleidingsvormen als focussing en voice dialoque.

Terug naar programma.

Het mooiste wat je kunt worden is wie je van binnen al bent

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen, wil je meer informatie over de massage opleiding of wil je met ons sparren over de mogelijkheden die de opleiding te bieden heeft? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.