Menu

Interactief leerproces

De opleiding kenmerkt zich door de interactieve wijze waarop het leerproces is opgezet. Zo leer je hoe verschillende methodieken vanuit verschillende invalshoeken worden toegepast en vorm je een breed beeld van de mogelijkheden van het vak. Met docenten en medestudenten werk je gedurende de opleiding actief samen aan je ontwikkeling. Reflectie, feedback, intervisie en supervisie dragen bij aan de verdieping van het leerproces. Zo worden blinde vlekken overwonnen en doe je veel ervaring op in hoe je mensen bij hun proces kunt begeleiden.

Theoretische ontwikkeling

Naast het eigen maken van de praktische vaardigheden is er in de opleiding ook veel aandacht voor de vorming van het theoretisch kader. Hierbij ga je naast de anatomie over de werking van het lichaam (o.a. de werking van spieren-, bindweefsels en celgeheugen, het zenuw- en hormonale stelsel) ook in op vakken als chakrapsychologie, karakterstructuren en de diepere werking van de bodymind zoals bio-energetica en psychosomatiek.

Zelfstudie & intervisie

Naast het volgen van de lesdagen werk je thuis aan praktijkopdrachten en zelfstudie. Ter ondersteuning hierbij kan van de digitale studieomgeving van onze school gebruik worden gemaakt. Ook kom je tijdens de opleiding met medestudenten in het kader van intervisie een aantal keer bij elkaar om te werken aan specifieke opdrachten, het inoefenen van werkvormen, visievorming en reflectie op het leerproces.

Leertherapie

Tijdens de opleiding volg je naast de vakinhoudelijke ontwikkeling een individueel traject leertherapie. Tijdens leertherapie werk je samen met de leertherapeut aan je eigen proces. Door te werken aan persoonlijke ontwikkelpunten leer je de methodiek en de mogelijkheden vanuit eigen ervaring kennen. Door de werkvormen zelf te ervaren draagt leertherapie tevens bij aan je groei en ontwikkeling als therapeut waardoor je vanuit meer rust, ontspanning en samenspel cliënten bij hun proces kunt begeleiden.

Doelen leertherapie

  • Vanuit eigen ervaring inzicht opdoen in de werkvormen en methodiek
  • Werken aan je eigen blokkades en ontwikkeling in persoonlijk functioneren
  • Stimuleren proces van heelwording en innerlijke groei
  • Spiegelen, reflecteren en ontwikkelen als therapeut
  • Meer inzicht verkrijgen in en betere benutting van je eigen kwaliteiten
  • Zelfinzicht en betere beheersing van eigen proces.

Supervisie

Het is een moment van reflectie op je ontwikkeling als therapeut. De letterlijke betekenis van supervisie is ‘er boven uit kijken’. Tijdens een supervisie werk je één op één met je supervisor aan je vakinhoudelijke ontwikkeling. Je kijkt daarbij zowel naar sterke kanten als naar kanten die nog aandacht behoeven. Door hier tijdens een supervisie gericht aandacht voor te hebben ontstaat een nieuwe impuls en kan de kwaliteit van je ontwikkeling als therapeut zich verdiepen.

Een therapeut is iemand die het proces van verandering stimuleert

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.