Menu

Data & Info

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers per opleidingsgroep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 16 personen.

Opleidingsdata

Donderdagprogramma • Voorjaar 2020
Start opleiding donderdag 5 maart. Vervolgdata 19 maart, 2 en 16 april, 7, 14 en 28 mei, 11 juni, 3, 17 en 24 sept, 1 en 22 okt, 5 en 19 nov, 10 dec. (nog meerdere plaatsen vrij)

Weekendprogramma • Voorjaar 2020
Startdatum 28 en 29 mrt. Vervolgdata 18 en 19 april, 16 en 17 mei, 6 en 7 juni, 29 en 30 aug, 19 en 20 sept, 10 en 11 okt, 7 en 8 nov. (nog enkele plaatsen vrij)

Opleidingskosten
De opleidingskosten bedragen 2.150 euro per opleidingsjaar. Dit bedrag is inclusief opleidingsmateriaal en readers en kan per opleidingsjaar in twee termijnen worden betaald. De kosten voor het aansluitende afstudeertraject bedragen 700 euro.

Belastingdienst
De kosten voor de opleiding zijn als beroepskosten aftrekbaar voor de belastingdienst. Inkomensafhankelijk krijg je per studiejaar 600 tot 800 euro van de fiscus terug.

Supervisie
Per opleidingsjaar doe je twee maal supervisie. De kosten hiervan zijn in het totaalbedrag van de opleiding inbegrepen.

Leertherapie
Ter ondersteuning van je eigen ontwikkeling doe je per opleidingsjaar 4 sessies leertherapie bij een leertherapeut die aan de opleiding is verbonden. De kosten hiervan bedragen 90 euro per sessie. De kosten hiervan zijn niet bij het opleidingsbedrag inbegrepen.

Studiebelasting
Deelname aan de opleiding vraagt naast het volgen van de lessen een gemiddelde studiebelasting van 6 tot 8 uur per week.

Studiemateriaal
Per opleidingsjaar ontvang je twee readers. Reader 1 richt zich op de methodiek van het betreffende jaar. Reader 2 op de onderliggende theorie. Daarnaast zijn er per jaar een aantal boeken aan te schaffen. Het boekengeld bedraagt 75 euro per opleidingsjaar.

Diplomering
Na afronding van de opleiding ontvang je het HBO diploma tot integraal holistisch massage therapeut. Hiermee is aansluiting mogelijk bij de BATC en het CAT.

Vergoedingsmogelijkheden
De opleiding is op HBO niveau. Hierdoor is het na afronding van de opleiding mogelijk behandelingen te geven die worden vergoed door zorgverzekeraars. Om hiervoor in aanmerking te komen is het nodig om (na afronding van de opleiding) een opleiding medische basiskennis te volgen op HBO niveau. Voor dit onderdeel werken wij samen met Con Amore.

Informatie avond
Heb je interesse in de opleiding en wil je meer informatie? Breng dan een bezoek aan onze informatieavond.

integraal holistische massage vormt een eigentijds ontwikkeltraject

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen over de massage opleiding of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.