Menu

Opleiding integraal holistisch masseur

De opleiding tot integraal holistisch massagetherapeut is erop gericht dat je mensen leert begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Het doen van zelfonderzoek waarbij aandacht is voor de mens als geheel heeft daarbij een belangrijke plaats. Alle mogelijkheden om heel te worden zijn al aanwezig in ons en tijdens integraal holistische massage therapie wordt daar contact mee gemaakt. Vragen als wie je bent, wat het lichaam tot uitdrukking wil brengen en wat de lessen zijn die daarvan kunnen worden geleerd vormen tijdens integraal holistische massagetherapie dan ook het uitgangspunt.

Veelzijdig opleidingsprogramma

Om je ontwikkeling als integraal holistisch massagetherapeut vorm te geven komt in de opleiding een veelzijdig en afwisselend opleidingsprogramma aan bod waarmee je mensen vanuit verschillende invalshoeken leert begeleiden. Daarbij komt een breed kader aan massage inhoudelijke vaardigheden aan bod die afkomstig zijn uit verschillende stromingen van massage waarmee kan worden gewerkt in de verschillende lagen van de bodymind. Deze worden gecombineerd met vakken als haptonomie, therapeutische gespreksvoering, coaching en ademwerk.

Eigen ontwikkeling als belangrijke pijler

Naast de vakinhoudelijke vaardigheden is er in de opleiding veel aandacht voor je eigen ontwikkelproces. Bewustwording van wat er in je omgaat en groeien en ontwikkelen in je eigen kracht vormen daarbij belangrijke pijlers. Hierbij wordt gewerkt vanuit het principe ‘healer heal yourself’. De zelfkennis die je daarbij opdoet draagt ertoe bij je eigen stijl en eigenheid te vinden en van daaruit een inspiratiebron te zijn voor anderen om ook deze weg te gaan. Hiermee ontwikkel je een stevige basis om als therapeut vanuit een open houding het contact met de ander aan te gaan tijdens de begeleiding van het proces.

Landelijke erkenning & zorgverzekeraars

De opleiding is landelijk erkend op HBO niveau door de BATC/KTNO en het CAT. Door deze erkenning is het mogelijk om de sessies die je geeft in aanmerking te laten komen voor vergoedingen door zorgverzekeraars. Dit zijn bovendien organen waaraan wij op actieve wijze een bijdrage leveren voor de ontwikkeling van de beroepsgroep.

Beroepsprofiel massagetherapeut

Het beroepsprofiel van een integraal holistisch massagetherapeut is iemand die van nature nieuwsgierig is, die ervan houdt om anderen te helpen en tijdens veranderingsprocessen heb je een focus om de diepte in te gaan. Als integraal holistisch massagetherapeut werk je zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Het motto van de opleiding is dat door inzicht te krijgen een proces van heelwording en verandering kan ontstaan. De methodiek waarmee wij werken wordt daarom ook wel “heelwording door bewustwording” genoemd.

Enkele voorbeelden voor begeleiding:

  • Bij inzicht in de oorzaak of achtergrond van spanningen en klachten
  • Herstel van de balans tussen lichaam en geest
  • Oude spanningen leren loslaten en meer jezelf kunnen zijn
  • Meer in contact komen met het lichaam en gevoel
  • Ruimte geven aan emoties die nog niet zijn verwerkt
  • Mag ik er zijn, hoe kan ik mijn ruimte beter innemen
  • De wijsheid van het lichaam laten spreken
  • Verwerken van trauma of algemeen niet lekker in je vel of energie zitten
  • Ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei.

Deelname

Deelname aan de opleiding vindt altijd plaats op basis van persoonlijk contact. Dit kan zijn door deelname aan een informatieavond of door een persoonlijk gesprek. Om deel te nemen ben je open om het proces van groeien en ontwikkeling wat bij de opleiding van toepassing is aan te gaan. De opleiding is bovendien een waardevolle aanvulling voor aangrenzende beroepsbeoefening zoals coaches, yoga docenten, craniosacraal- en haptotherapie.

Een opleiding die inspeelt op de ontwikkelingen van deze tijd

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen, wil je meer informatie over de massage opleiding of wil je met ons sparren over de mogelijkheden die de opleiding te bieden heeft? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.