Aanmelden

Training body core alignment

De training body core alignement richt zich op de uitbalancering en structuur van het lichaam. Het lichaam vormt zich door zich zowel door kracht, soepelheid ontspanning als spanningen, ingehouden emoties en onverwerkt trauma. Hierdoor ontstaat een houding waarin de spanningen en onverwerkte pijn die nog in het lichaam aanwezig is zo veel mogelijk vermeden wordt.

 • Aantal dagen: 12
 • Tijd: 09:30 tot 16:30
 • Prijs: € 1.265,00
 • Deelnemers: 10 - 14
Kenmerken
 • Werken met de innerlijke structuur van de body mind
 • De bedding waarin pijn is opgeslagen transformeren
 • Structureel uitbalanceren van de lichaamshouding
 • Diepgaande heling vanuit een zachte benadering

Alignment

Het lichaam vormt zich in de tijd door spanningen, ingehouden emoties en onverwerkt trauma. Hierdoor ontstaat een houding waarin de spanningen en onverwerkte pijn die nog in het lichaam aanwezig is zo veel mogelijk vermeden worden. Zo ontwijken we de pijn. Dit draagt er echter ook toe bij dat klachten chronisch worden en van invloed op ons karakter en persoonlijkheid zijn.

Body core alignment draagt er op zeer effectieve wijze toe bij dat deze spanningen op structurele wijze kunnen worden losgelaten doordat aan de core (of kern) van de structuur in het lichaam wordt gewerkt. De uitlijning van het lichaam vormt hierbij het uitgangspunt. Daarmee samenhangende contracties worden onderzocht, niet alleen bezien vanuit de klacht maar vanuit het lichaam als geheel.

Empowerment

Vanuit body core alignment krijgt iemand weer de beschikking over zijn eigen kracht. Het lichaam kan weer soepel bewegen en vitaliteit en energie keren weer terug. Het is een holistische benadering die veel verder doorwerkt dan het fysieke lichaam alleen. Om daar invulling aan te geven wordt in deze training gewerkt vanuit het vier lichamen model: met fysiek, mentaal, emotioneel en spirituele aspecten.

Tweede fase proces

Body core alignment wordt typisch als tweede fase proces toegepast. In de eerste fase staat de primaire cliëntvraag, het spannings- of klachtgebied centraal. Om aan deze training deel te nemen heb je al vaardigheden om met het eerste fase proces te werken.

 • Informatie

  De training body core alignment duurt 12 dagen gedurende een half jaar. De eerst volgende training wordt gegeven op de donderdagen.

  Trainingsdata

  Omvang groep
  10 tot 14 deelnemers

  Voorervaring
  Om aan deze training deel te nemen heb je minimaal de opleiding integrale massage en de training diepe bindweefsel massage afgerond of aantoonbaar vergelijkbare ervaring opgedaan.

  Studiebelasting
  De gemiddelde studiebelasting voor deze training is 5 tot 7 uur per week. Deze belasting bestaat zowel uit praktijk (o.a. oefenen met andere deelnemers aan deze training) als het bestuderen van de onderliggende theorie. De omvang hiervan is voor deze training intensief en richt zich op het verwerven van een grondige kennis van de anatomie en fysiologie om spanningspatronen te leren herkennen en door te kunnen vertalen naar het spierstelsel en interventie gebieden.

  Het doen van een examen op dit onderwerp maakt dan ook onderdeel van deze training uit.

 • Programma

  De training body core alignment is opgebouwd uit vier fasen van drie dagen waarin je als student stapsgewijs met de gehele methode leert werken.

  Fase 1 •  Body reading / Fundament
  In de eerste fase van deze training richt zich op bodyreading, het werken met de core, interventie technieken en bio energetische karakterstructuren (op basis van A. Löwen).

  Fase 2 •  Werken aan balans, een dynamisch spel
  Omdat de hele body core door de myofascia aan elkaar verbonden is leer je bij de uitbalancering zo te werken dat interventies op evenwichtige wijze doorwerken. Welke stappen wanneer neemt hierbij een belangrijke plaats in.

  Fase 3 •  Innerlijk draagvlak
  In deze fase leer je de balans in het lichaam door te vertalen naar het vergroten van het innerlijk draagvlak waardoor iemand niet alleen meer in balans raakt maar beter in staat is om de krachten die op hem/haar worden uitgeofend te dragen (duurzaam evenwicht). Doorstroming van energie, begripsvorming en versterking van de body mind connectie vormen hierbij bepalende sleutelfactoren.

  Fase 4 •  Uitzonderingen en fasering
  In de afsluitende fase wordt ook het werken met uitzonderingssituaties eigen gemaakt.

  Aanvullend studie materiaal

  • Reader boy core alignment.
  • Reader Bio energetische karakterstructuren.
  • Documenten voor Body reading en voortgangsbewaking.

  “Ik ben heel blij dat ik deze training gevolgd heb, wat een techniek! Het geeft een heel nieuw perspectief aan mijn werk. Daarnaast moet ik zeggen dat het mijzelf ook heel goed gedaan heeft om aan de training deel te nemen, ik ben veel beter in balans dan ik voorheen was. ”

           
   

  “Body core alignment is duurzaam. Het leert je cliënten zo te begeleiden dat er veel meer diepgang en dynamiek in de body mind onstaat. Het is ook zeer verdiepend en dankbaar om zo te werken. ”