Menu

Aandacht voor lichaamsbewustzijn

Tijdens integraal holistische massagetherapie wordt met het lichaamsbewustzijn gewerkt. Dit lichaamsbewustzijn geeft inzicht in de oorzaak van spanningen, klachten of onbalans die in het lichaam of de andere delen van de bodymind aanwezig zijn. Hiermee is de methodiek van integraal holistische massage een heel open en reflectieve manier van zelfonderzoek waarbij je tijdens een sessie de ruimte krijgt om zelf te ervaren en te doorvoelen wat de signalen zijn die het lichaam je geeft. Het lichaam wijst ons de weg.

Op onderzoek gaan

Spanningen of pijn die nog niet is verwerkt blijven in het lichaam aanwezig en wanneer we de oorzaken daar allang van vergeten zijn kunnen deze ineens naar buiten komen in de vorm van spanningen of klachten. Het lichaam geeft daarmee aan dat de tijd is aangebroken om op onderzoek te gaan. De aanraking in de massage is er dan ook op gericht mensen weer in contact te brengen met deze diepere lagen in zichzelf.

Bron van wijsheid

Maar het lichaamsbewustzijn speelt ook een rol in ons dagelijks leven en daar willen we in dit artikel nader bij stilstaan. Het lichaam spreekt voortdurend met ons. Het geeft signalen, laat ons voelen wat er speelt en wat in een bepaalde situatie het beste kan worden gedaan. Het is zo bezien een bron van wijsheid wanneer daar door ons contact mee wordt gemaakt.

Voelen en ervaren

Het lichaam communiceert daarbij over verschillende lagen. Als eerste maakt het contact met ons over hoe fit of vitaal het is, of het rust nodig heeft maar ook wat wordt ervaren en wat wordt gevoeld. Met name deze twee laatste zijn zeer belangrijk omdat daar in de praktijk van alledag nogal eens overheen kan worden gestapt. We proberen over lastige ervaringen heen te stappen of deze te rationaliseren. Het gevolg daarvan is dat deze ervaringen in het lichaam worden opgeslagen en bewaard. De kunst is juist om deze gevoelens en ervaringen er in hun meest zuivere vorm te laten zijn.

Je lichaam weet het

Alle levenservaring wordt in het lichaam opgeslagen en voor ons bewaard. Daarmee is het lichaam de verbinding naar ons geweten. We hebben het immers al geweten anders zou er ook geen dilemma optreden over wat in een bepaalde situatie te doen.

Het mooiste wat je kunt worden is wie je van binnen al bent

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen, wil je meer informatie over de massage opleiding of wil je met ons sparren over de mogelijkheden die de opleiding te bieden heeft? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.