Trauma healing

Trauma is een diepgaande ervaring die zich voor kan doen in iemands leven die zo intens zijn dat deze niet kan worden verwerkt. Dit is in de meest samengevatte kern waar trauma voor staat. Het gevolg hiervan is dat de ervaring zich in de verschillende lagen van de bodymind vast kan gaat zetten en vanaf daar zijn werk blijft doen.

Gevolgen van trauma

Het gevolg hiervan is dat zowel fysieke, emotionele en mentale spanningen in de bodymind ontstaan die een diepgaande uitwerking hebben op het leven. Je gaat het trauma dan als het ware overleven. De spanningen putten je uit, dragen bij aan emotionele instabiliteit, mentale, relationele en spirituele problemen. Hoewel je vooruit wilt blijft een deel van je wezen als het ware hangen in het verleden. Hoewel trauma soms complex kan zijn en lastig om te benaderen en te doorvoelen is er gelukkig (ook na jaren) nog veel aan te doen. De werkwijze bij trauma healing is er dan ook op gericht het trauma stap voor stap te verwerken en zo een plaats te geven in je leven.

Werkwijze bij trauma healing

De werkwijze bij trauma healing is erop gericht dat je in een reeks van sessies op een rustige manier wordt uitgenodigd om contact te maken met het trauma en dit te verwerken. Dit tempo wordt afgestemd op jou en waar jij je bevindt in het proces. Naast het verwerken van emoties of herinneringen die nog niet of nog niet goed zijn verwerkt is er ook aandacht voor acceptatie en hoe jij in je denken anders met het trauma om kan gaan. Door hier afgestemd in te werken kan steeds meer van het trauma naar buiten komen waardoor lichaam en geest niet langer worden belast en ook emotionele spanningen en pijn die met het trauma samenhangen worden verwerkt.

Checklist voor trauma

Hieronder hebben wij een checklist geplaatst van symptomen die van toepassing bij trauma kunnen zijn:

 • Je weet dat er sprake is van trauma en ook dat dit nog niet is verwerkt.
 • Last kunnen hebben van intense emoties.
 • Soms onverklaarbaar gedrag dat je achteraf niet kunt beredeneren.
 • Moeilijk vinden om relaties aan te gaan.
 • Kwetsbaar zijn, snel uit je centrum worden getrokken.
 • Snel nerveus en op je hoede kunnen zijn.

Daarnaast zijn ook andere symptomen mogelijk, hierbij is te denken aan: negatieve patronen, agressie, cirkelredenaties en veel in je hoofd zitten, snel vermoeid zijn, fysieke spanningen ervaren, terugtrekkend gedrag vertonen en verslavingsgevoelig kunnen zijn.

Uitwerkingen van herstel

De kern van de sessies bij trauma healing is erop gericht de levensenergie weer te laten stromen. De uitwerkingen van trauma werken daardoor in vrijwel alle lagen van de bodymind in je door. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

 • Meer energie en levenslust ervaren
 • De spanningen van het trauma en de negatieve gevolgen daarvan achter je kunnen laten
 • Beter in je vel zitten en het afweer systeem dat weer beter functioneert.
 • Innerlijk meer rust en orde in je hoofd kunnen ervaren.
 • Fysiek minder gespannen zijn.
 • Opgewekter en meer jezelf kunnen zijn.
 • Het gevoel van jezelf staande houden los kunnen laten.
 • Het leven kan zijn beloop weer hebben, weer naar voren kunnen kijken.
 • Vertrouwen om relaties aan te gaan.

Ook iets voor jou?

We hebben geprobeerd om zo duidelijk mogelijk de werkwijze bij trauma healing te beschrijven. Uit ervaring weten we dat ondanks de motivatie die iemand heeft het daadwerkelijk zetten van stappen soms makkelijk uit de weg wordt gegaan. Niet alleen in onze ervaring is dat zonde van de verspilde tijd maar ook volgens de mensen die je bij de heling van hun trauma zijn voorgegaan.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van heling bij trauma? Neem dan contact op met 06 - 460 22 820 of mail naar info@positivetouch.nl en vraag naar Iljitsj van Kessel of Renate Pico.
 

         ~ Everybody has the ability to heal ~