Holistische massage

Een holistische masasge helpt je om bewust te worden van oorzaken van spanningen en klachten die in je lichaam aanwezig zijn. Hiervoor wordt tijdens de massage vanuit de bodymind connectie (BMC) met het lichaam gewerkt. Hierdoor is het mogelijk dat je in de verschillende lagen van je lichaam kunt 'kijken' en kunt schouwen wat daar aanwezig is en wat de signalen zijn die het lichaam je daarmee wil geven. Holistische massage vormt hiermee een waardevolle vorm van bewustwording en zelfonderzoek.

Werkwijze

Tijdens een holistische massage ga je als het ware op onderzoek in de diepere lagen van jezelf. Het lichaam vormt daarbij het uitgangspunt maar je kijkt daarbij ook naar gevoelens, emoties en herinneringen of ervaringen die nog in je lichaam aanwezig zijn. Hiervoor worden tijdens een holistische massage verschillende vormen van massage toegepast die je helpen om in je lichaam te kunnen schouwen. Om je daarbij te begeleiden wordt vanuit een heel rustige en open houding gewerkt waardoor je heel goed kunt waarnemen wat er in je lichaam aanwezig is.

Levenservaringen

Wat er in het lichaam aanwezig is hangt in sterke mate samen met de levenservaringen die je gedurende je leven hebt opgedaan. Vooral ervaringen die lastig waren worden in het lichaam voor ons opgeslagen en voor ons bewaard en na verloop van tijd gaat het lichaam vanuit deze plekken klachten geven als signaal dat de tijd voor je is aangebroken om op onderzoek te gaan. Het lichaam spreekt zo haar eigen taal. Dit aangeven door het lichaam kan gebeuren in de vorm van spanningen of klachten die op specifieke plaatsen in je lichaam aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld de rug, de schouders maar ook het bekkengebied, de armen of de benen. Iedere plek in het lichaam vertelt zo haar eigen verhaal. Daarnaast kan het lichaam als geheel ook vermoeid, overgevoelig of onrustig worden. Dit zijn allemaal tekenen dat het lichaam om aandacht vraagt.

Lichaamsgericht werken

Het voordeel van lichaamsgericht werken is dat het je helpt om voorbij de blokkades die in jezelf aanwezig zijn te komen en ook voorbij de beperkingen van het denken te komen en naar de wijsheid die in je lichaam aanwezig is te gaan. Door deze lagen op te zoeken en weer bewust te ervaren kunnen spannigen die daar aanwezig zijn een plaats worden gegeven en begrijpen. Ook kunnen oude spanningen of emoties die daar aanwezig zijn worden opgeruimd waardoor de spanning los kan worden gelaten en het lichaam daarmee weer normaal kan functioneren. Ook de emoties en het denken komen daarbij weer tot rust.

Lichaam en geest helen

Holistische massage geeft je hiermee de ruimte om lichaam en geest te helen. Niet alleen fysieke spanningen komen daarmee tot rust. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Hierdoor werkt een holistische massage ook door in rust in de ademhaling en het zenuwstelsel, de spijsvertering en de hormoonhuishouding wordt gestabiliseerd en ook de lichaamshouding kan vaak haar natuurlijke vorm weer aannemen.

Je kunt bij een holistische massage ook naar thema's kijken die in je leven spelen. Holistische massage is daarmee een massage die verder gaat. Zo kan een holistische massage je helpen om trauma te verwerken, om inzicht te krijgen in thema's die op dit moment spelen in je leven.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ervaringen uit het verleden die nog niet of nog niet goed zijn verwerkt.
  • Niet lekker in je vel zitten en daar geen grip op kunnen krijgen.
  • Stappen willen zetten maar er is steeds iets wat je tegenhoudt.
  • Verdriet waar je geen vinger achter kunt krijgen.
  • Jezelf op een dieper niveau willen leren kennen.
  • Meer rust en stabiliteit in relaties willen ervaren.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een massage? Kijk dan hier voor de contactgegevens van onze praktijk. We kijken graag met je naar wat de mogelijkheden voor een sessie kunnen zijn.