Volg ons ook online:

Informatie LNI

Het Landelijk Netwerk Integrale Massage is erop gericht meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van integrale massage. Daarnaast stelt het LNI mensen in staat in contact te komen met en integraal masseur. De masseurs dit actief zijn in het netwerk zijn hoog gekwalificeerde masseurs en hebben allemaal de opleiding integrale massage bij Positive Touch afgerond.

Netwerkleden

Binnen het LNI kun je een selectie maken van zowel integraal als holistisch masseurs. Integraal masseurs hebben allemaal de opleiding integrale massage afgerond en kunnen je helpen bij veelzijdige vragen op het gebied van heelwording van lichaam en geest. Holistisch masseurs hebben na afronding van het opleiding integrale massage ook het holistisch jaar afgerond en zijn daarmee naast de bovenstaande onderwerpen ook in staat om je bij diepere vragen te begeleiden.

Integrale massage

Vragen waarvoor je bij een integraal masseur een afspraak kunt maken zijn:

 • Ontspanning en balans van spieren, weefsels en gewrichten
 • Loslaten en energie weer laten stromen
 • Herstel van spanningen en klachten (ook wanneer deze chronisch zijn)
 • Ruimte maken voor nieuwe energie
 • Meer balans tussen lichaam en geest
 • Innerlijke rust en harmonie ervaren
 • Weer contact maken met je lichaam en je gevoel.

Om de massage vorm te geven worden bij integrale massage zowel Oosterse als Westserse vormen van massage toegepast. Er wordt gewerkt vanuit de verbinding tussen lichaam en geest waardoor de massage een diepgaande uitwerking heeft. Voorafgaand aan de massage is er bovendien altijd een kort intake gesprek.

Holistische Massage

Holistisch masseurs richten zich naast de bovenstaande vraagstukken ook op dieperliggende vraagstukken aangaande de bodymind of op thema's die een meer persoonlijke of bewustwordingsgerichte invalshoek vragen. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je inzicht wilt hebben in de oorzaak of achtergrond van spanningen of klachten of wanneer het je bijvoorbeeld niet goed lukt om je ruimte in te nemen, of je vastloopt en het je niet lukt om actie te ondernemen of juist om te rusten en aandacht te geven aan jezelf.

Voorbeelden van dergelijke thema's kunnen onder andere zijn:

 • Je wilt inzicht in de oorzaak of achtergrond van spanningen of klachten
 • Voelen en luisteren naar de signalen die het lichaam je geeft
 • Ondersteuning bij het verwerken van trauma of oude emotionele pijn
 • Inzicht in waarom je leven loopt zoals het loopt
 • Vrijer zijn en meer vanuit je gevoel kunnen leven
 • Oude opgeslagen emoties loslaten en daarmee aan de slag willen gaan.

Toegepaste massagevormen

Tijdens een integrale massage worden vijf verschillende massagetechnieken uit Oosterse en Westerse achtergronden toegepast en zo afgestemd dat ze optimaal bijdragen aan het herstel van het lichaam en bewustwording van lichaam en geest.

1. Klassieke masssage
Voor diepe ontspanning van lichaam als geheel en de huid, spieren, weefsels en gewrichten. Helpt het contact met lichaam te versterken en brengt balans voor lichaam en geest.

2. Holistic pulsing
Voor diepere ontspanning van binnenuit, ondersteunt het proces van loslaten en helpt om weer in contact te komen met het gevoel.

3. Stretchings
Revitaliserend voor spieren en gewrichten. Activeert de doorstroming van energie.

4. Bindweefselmassage
Herstel van (diepere) spanningen en klachten, activeert het zelfhelend vermogen. Laag voor laag wordt er naar de kern van de klacht toegewerkt.

5. Energetische massage
Voor het loslaten van blokkades, herinrichting van de subtiele energie, brengt weer in contact met innerlijke gevoelslagen.

Integrale massage is zeer effectief. Vaak merk je gelijk na de eerste sessie al wezenlijk verschil. Wanneer meerdere sessies nodig zijn wordt dit in onderlig overleg met de masseur afgestemd.

Kennisontwikkeling

De integraal masseurs in het LNI werken binnen het LNI actief aan hun ontwikkeling. Onder andere door het volgen van studiedagen en netwerkdagen. Zo blijven zij optimaal op de hoogte van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Je kunt zelf een selectie maken voor een masseur bij jou in de buurt!

Klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina van het LNI.