Volg ons ook online:

Over Positive Touch

Positive Touch is de school voor holistische massage en bewustwording in Brummen. De school is in 2005 opgericht door Iljitsj van Kessel en Renate Pico. Binnen de school staat het werken vanuit een holistische visie centraal. Mensen begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest vormt daarbij het uitgangspunt. De opleidingen en trainingen die wij geven sluiten daarbij heel goed aan bij de ontwikkelingen van deze tijd waarbij mensen steeds meer op zoek zijn naar mogelijkheden om zichzelf te helen en signalen van het lichaam worden daarbij gezien als een uitnodiging tot zelfreflectie en innerlijke groei.

Kern

De kern van onze school bestaat uit een twee jarige beroepsopleiding tot integraal en holistisch masseur. Deze opleiding hebben wij in de loop der jaren opgezet en is stevig gegrondvest in uiteenlopende vormen van holistische massage zoals postural integration, bio energetica en tragering in combinatie met andere vormen van innerlijk werk als zijnsoriëntatie en mindfullness.

Daarnaast geven wij ook kortere trainingen en cursussen, zowel voor beginnende masseurs als voor masseurs met al jarenlange ervaring in hun vakgebied en begeleiden wij mensen tijdens individuele sessies bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Tijdens onze opleiding en trainingen staat de mens als geheel steeds centraal. Vragen als: wat wil het lichaam iemand vertellen of wat is het signaal dat het lichaam iemand geeft vormen daarbij het uitgangspunt.

Docenten

De school wordt vorm gegeven door Iljitsj van Kessel en Renate Pico en een team van supervisoren. Iljitsj en Renate zijn specialisten in hun vakgebied die zich in de breedte hebben ontwikkeld op het gebied van massage en bewustwording. Inmiddels geven zij al meer dan 12 jaar les in integrale en holistische massage. Naast hun opleiding tot masseur hebben zij tevens uiteenlopende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van bewustwording (o.a. Yoga, Meditatie, Zen en Non-dualiteit) en spiritualiteit (zowel Oosterse als Westerse stromingen). Hierdoor hebben zij de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd over de werking van de body mind. Op basis hiervan hebben zij de afgelopen jaren hun eigen methodiek van masseren ontwikkeld die nu de basis vormt voor het lesprogramma binnen de school.

Supervisoren

Daarnaast werken wij binnen de school met een team van supervisoren die nauw bij de opleiding betrokken zijn. Dit team wordt gevormd door masseurs die vaak al jaren geleden de opleiding tot integraal en holistisch masseur hebben afgerond. Tijdens 1 op 1 sessies begeleiden zij de studenten van de school bij hun ontwikkeling waarbij wordt gekeken naar o.a. toepassing van vaardigheden, knel- en leerpunten en voortgang van de ontwikkeling.

Werkwijze

Tijdens de lessen die wij geven streven wij ernaar ruimte te bieden waarin je optimaal kunt werken aan je ontwikkeling en bovenal een ruimte waarin je kunt zijn wie je bent. In de openheid van een groep kan optimaal worden geleerd. Werken vanuit een holistische visie vraagt naast een zienswijze waarin de dingen met elkaar verbonden ook om een onderzoekende houding te hebben en laag voor laag dieper en verder te kijken. Zo kunnen de inzichten die tijdens de lessen worden opgedaan zich verinnerlijken en rijpen. Leren masseren is voor ons dan ook niet alleen een vakinhoudelijke ontwikkeling maar ook groeien en ontwikkelen als mens. Het is zowel een reis naar binnen als een leerproces naar hoe jij je tot anderen verhoudt. Als docenten nemen we je graag mee op reis.

Interesse?

Heb je interesse? Je bent van harte welkom om deel te nemen. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met: 06 - 460 22 820 of mailen naar: info@positivetouch.nl en vragen naar Iljitsj van Kessel of Renate Pico.

We zien je graag tegemoet!

Iljitsj en Renate.