Volg ons ook online:
Aanmelden

massage cursus

De massage cursus op basis van integrale massage van Positive Touch is een massage cursus voor mensen die willen kennismaken met massage en zich daarmee willen oriënteren op deelname aan de opleiding tot integraal holistisch masseur. Binnen de massage cursus staat de basis van het masseren centraal. Je leert daarbij een brede reeks technieken, oefent met houding en grounding en hoe de massage vanuit een goed contact met aandacht voor de persoon gegeven wordt.

 • Aantal dagen: 2
 • Tijd: 09:30 tot 16:30
 • Prijs: € 245,00
 • Deelnemers: 12-16
Kenmerken
 • Massage cursus voor kennismaking met de methodiek van integraal holistische massage
 • Werken met mensen vanuit een holistische visie
 • Opbouw en indeling van de massage in combinatie met massage vanuit gevoel en intuïtie
 • Masseren vanuit contact en met aandacht voor de persoon
 • Met aandacht voor adem, houding, grounding tijdens de massage
Massage cursus

Inhoud massage cursus

In deze massage cursus leg je de basis voor het geven van een massage vanuit de methodiek van integraal holistische massage Hiervoor komen in deze massagecursus verschillende massagevormen aan bod. Daarbij is veel aandacht voor het masseren vanuit contact en verbinding met de persoon, het werken vanuit een goede houding en grounding tijdens de massage. De technieken in deze cursus aan bod komen zijn afkomstig uit oosterse en westerse vormen van massage. Je leert deze zo met elkaar te combineren dat er een goede opbouw en mooie flow van masseren ontstaat.

  Massage cursus met aandacht voor de persoon

  Kenmerkend daarbij is dat je de massage leert geven met aandacht voor de persoon. Dit doe je onder andere door het eigen maken van een mooie complete en contactvolle manier van aanraken en het afstemmen van de verschillende massage technieken op de persoon. Bewust en contactvol aanraken draagt ertoe bij dat de helende uitwerking van de massage wordt vergroot. Dit wordt in de ondersteund doordat je tijdens de massage cursus vanuit een goede lichaamshouding en met een goede ademhaling leert masseren. De verdieping die hierdoor plaatsvindt draagt er bovendien toe bij dat je zelf ook energie van het masseren krijgt.

  Uitwerkingen van de massage

  Omdat een integraal holistische massage wordt afgestemd op de persoon kan de uitwerking van een massage steeds weer anders zijn. Soms kan de energie bijvoorbeeld veel beter gaan stromen en ben je meer in contact met je lichaam en je gevoel. Ook kun je na afloop van een massage soms meer rust en ruimte in jezelf ervaren of ervaar je dat je oude spanningen losgelaten hebt. Net wat zich voordoet in het moment en tijdens de massage cursus besteden we er aandacht aan hoe je de massage vorm kunt geven dat deze hierop wordt afgestemd.

  Uitwerkingen van de massage

  • Ontspanning van spieren, weefsels en gewrichten
  • Ruimte voor nieuwe energie, balans en vitaliteit
  • Spanningen los leren laten en meer aanwezig zijn in het moment
  • Meer in contact met het lichaam en gevoel
  • De levensenergie weer vrij laten stromen
  • De verbinding met jezelf en het leven om je heen weer ervaren
  • Oude spanning los kunnen laten
  • Meer rust en ruimte in jezelf ervaren
  • Meer verbinding tussen denken, handelen, voelen en zijn

  Opzet massage cursus

  De massage cursus is zo opgezet dat alle onderdelen van het geven van de massage op overzichtelijk aan bod komen. Zo vorm je een goed beeld van de mogelijkheden van integraal holistische massage en de uitwerking die het geven en ontvangen van de massage op je heeft. Naast het oefenen is daarbij ook ruimte voor het stellen van vragen en reflectie op hoe je de massage ervaren hebt. Hiermee vormt deze massage cursus een complete basiscursus waarmee je als deelnemer veel ervaring met het geven van een massage op kunt doen. Daarbij wordt gewerkt vanuit een rustige en open sfeer waarbij veel tijd is om te oefenen en ook zelf te ervaren wat de uitwerking van de massage op je is en na afloop van de cursus kun je een massage geven van ongeveer een uur. De inhoud van hetgeen tijdens de cursus aan bod is gekomen kun je thuis rustig nalezen in een cursusboek.

  • Programma

   De massage cursus bestaat uit een programma van twee dagen waarbij je de mogelijkheden van het masseren stap voor stap eigen maakt en zelf ook door het ontvangen van de massage kunt ervaren wat de uitwerking van een integrale massage is. Naast het praktijkgedeelte wat in deze cursus aan bod komt is er ook aandacht voor een stuk onderbouwing en theorie waarmee je in staat bent om de massage die je geeft goed te kunnen plaatsen.

   Programma dag 1

   • Kennismaking, setting en bespreking van de werkwijze tijdens de cursus.
   • Opbouw van de massage en basistechnieken voor de rug.
   • Houding, grounding en ademhaling tijdens het masseren.
   • Afstemming van de massage op de persoon.
   • Massage van de benen achterkant met verschillende technieken.
   • Afronding dag 1.

   Programma dag 2

   • Blok achtergrond van integraal holistische massage
   • Masseren van de voorkant van het lichaam en de nek.
   • Massage van de rug, herhaling met verdieping van technieken voor de schouders.
   • Kwaliteit van aanraking en masseren vanuit intuïtie en gevoel.
   • Evaluatie en afronding van de cursus.
  • Aantal deelnemers

   Het aantal deelnemers is minimaal 12 en maximaal 16 personen.

   Cursusdata
   • Zaterdag 26 en zondag 27 januari 2022 (nog enkele plaatsen vrij)
   • Donderdag 10 en donderdag 17 maart (nog meerdere plaatsen vrij)

   Lestijden
   Beide dagen starten om 09:30 en worden om 16:30 afgerond

   Docenten
   Deze massage cursus wordt gegeven door Iljitsj van Kessel en Renate Pico.

   Certificaat en cursusboek
   Na afloop van de massage cursus ontvang je een certificaat van deelname en cursusboek.

   DVD
   Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de cursus een DVD te kopen waarin je alle onderdelen die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen op film na kunt zien. De aanvullende kosten van de DVD bedragen 19,50 euro.

   • Waarom een basis massage cursus volgen?

    Veel mensen kiezen ervoor een basis massage cursus te volgen om vanuit de eigen ervaring zelf een beeld te vormen van de mogelijkheden die massage te bieden heeft. In een basiscursus komen die technieken en mogelijkheden van het masseren aan bod die je hier een goed beeld van geven.

   • Welke technieken leer je in de masage cursus?

    In de massage cursus komt een breed pallet aan technieken aan bod die worden toegepast bij het geven van een integraal holistsiche massage. Enkele voorbeelden hiervan zijn strijkingen, strekkingen, dynamische technieken en technieken waarbij meer in de bindweefsels wordt gewerkt. Dit zijn allemaal technieken die je nodig hebt om een goed afgestemde massage te geven.

   • Hoeveel dagen duurt de massage cursus?

    De massage cursus duurt twee dagen. Tijdens de eerste dag leer je de basistechnieken en ook hoe je daarbij vanuit een goede houding en grounding werkt. In de tweede dag maken we de verdieping waarbij ook aandacht is voor intuüitie, werken vanuit contactvolle aanraking. Daarbij is ook aandacht voor de opbouw van de massage en hoe de massage wordt afgestemd op de persoon

   • Sluit de massage cursus aan op de opleiding?

    Ja de massage cursus sluit op de opleiding aan. De cursus is zo opgezet dat je na afloop van de cursus zowel een fijne massage kunt geven als ook een goed beeld van de opleiding hebt kunnen vormen en kennis hebt kunnen maken met de holistische visie van waaruit de opleiding gegeven wordt. Daarbij ervaar je ook in welke lagen van het lichaam en de bodymind de massage haar doorwerking heeft.

   “Ik heb eind januari aan de cursus deelgenomen en het geheel als bijzonder positief ervaren. Iljitsj en Renate geven op een hele mooie manier les en stemmen echt af op de groep. De massage die je leert bestaat uit een hele mooie structuur waar direct al veel ontspanning en een helende werking van uitgaat. Daarnaast laten zij heel goed zijn hoe je daarbij af kunt stemmen op de persoon en vanuit je eigen intuïtie kunt masseren wat de massage alleen maar meer verdieping geeft. Ik heb echt van dit weekend genoten en zelf ook veel spanningen los kunnen laten, zowel tijdens het masseren als tijdens het ontvangen. Het mooie is ook dat wat je leert echt een waardevol geheel is. Ik vond het zo mooi dat ik daarna gelijk met de opleiding verder ben gegaan.”

            
    

   “Begin februari heb ik de basiscursus integrale massage bij Positive Touch gevolgd en ik het de cursus en de manier waarop je leert masseren heel mooi gevonden. Je leert in de cursus echt met mensen werken. Het contact wat je met de technieken en de opbouw van de massage leert maken is daarbij heel mooi. Je leert heel rustig en vanuit een open houding werken. De structuren die je daarbij eigen maakt helpen je enorm om de massage vorm te geven, daar kun je echt op verder bouwen. Ik stond er van te kijken hoe diepgaand en helend de massage al tijdens het cursusweekend is geweest. Ik voelde de massage nog dagen lang in mijn lichaam doorwerken. Iljitsj en Renate nemen je tijdens het weekend echt mee op reis. Het is voor mij heel belangrijk om me welkom te voelen en dat is tijdens deze cursus echt zo geweest. Ik kan dan ook niets anders dan deze cursus aan iedereen van harte aanbevelen!”

            
    

   “Deze cursus heeft mij heel enthousiast over masseren en de methode waarmee wordt gewerkt bij Positive Touch gemaakt. Ik vind het heel bijzonder hoeveel je in één weekend kan leren. En de aandacht, de zorgvuldigheid, de gedegenheid en ook de schoonheid van het vak kwam hier in al zijn puurheid naar boven. Iljitsj en Renate zijn twee geweldige docenten die je met plezier het vak laten eigen maken. Maar deze cursus gaat ook over veel meer dan masseren alleen, over contact, over menszijn, verbinding, heelheid en gewoon zijn...deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die deze bijzondere manier van aanraken eigen wil maken.”

            
    

   “Ik heb aan de cursus afgelopen zomer deelgenomen. Ik vond het een verademing om zo met mensen te werken. Te voelen, te ervaren, in stilte samen te zijn, te proberen en in de massage te doen zoals je het voelt. Het is een hele pure massage. De technieken die je leert zijn daar heel ondersteunend bij. Wat ik heel fijn vond was dat er tijdens de cursus veel ruimte is om te proberen. Je krijgt heel goed instructie, maar ook om er wat mee te doen. Ik merk dat ik dat heel waardevol vond. Iljitsj en Renate zetten daarbij een hele open sfeer neer om tijdens het weekend vanuit te werken. Dat maakt dat je als groep snel verbinding met elkaar kunt maken. Ik heb deze cursus dan ook als heel waardevol ervaren. ”

            
    

   “In vond de basiscursus heel erg mooi om te volgen. Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden en wat je allemaal in een massage kan doen en in welke lagen je allemaal kunt werken. Alles wat aan bod komt wordt allemaal heel duidelijk uitgelegd en er is veel ruimte om zelf te oefenen. Ik vond het een mooie ervaring waar zeker mijn omgeving ook de vruchten van zal plukken. ”

            
    

   “Thuis gaf ik al wat massages waar mijn omgeving heel blij mee is, maar ik wilde meer over de achtergrond van de technieken leren en daarom had ik deze cursus uitgekozen en ik ben nogal verbaasd uit deze cursus gekomen juist omdat er zoveel mee mogelijk is en omdat er zo goed over deze massage is nagedacht. De technieken, de houding, het contact, de aanraking, alles komt bij elkaar samen. Ik kan dan ook niets anders doen dan deze cursus aan iedereen van harte aanbevelen. Daarnaast heb ik tijdens deze cursus ook heel wat dingen zelf kunnen loslaten. Iljitsj en Renate zijn daar heel ruimtegevend bij geweest!. Hartelijke dank voor deze mooie cursus allemaal! ”