Aanmelden

Introductie cursus integrale massage

De introductie cursus van Positive Touch is een massage cursus voor mensen die zich op de opleiding willen oriënteren en zich zo een beeld willen vormen van de mogelijkheden van integraal holistische massage en de wijze waarop de methodiek wordt toegepast. Ook krijg je in deze cursus een goed beeld van wat het is om in de massage bewustwordingsgericht te werken en hoe de massage wordt afgestemd op de persoon.

 • Aantal dagen: 2
 • Tijd: 09:30 tot 16:30
 • Prijs: € 245,00
 • Deelnemers: 10 -16
Kenmerken
 • Massage cursus om kennis te maken met de mogelijkheden van integraal holistische massage
 • Een beeld vormen van hoe de opleiding is opgezet
 • Inzicht in de opbouw en indeling van de massage en welke technieken worden toegepast
 • De uitwerking en mogelijkheden van integraal holistische massage zelf ervaren
 • Ondervinden hoe tijdens de massage met de wijsheid van het lichaam wordt gewerkt
Massage cursus

Inhoud massage cursus

Tijdens deze massage cursus maak je kennis met de mogelijkheden en werkwijze van integraal holistische massage. Daarmee is deze cursus optimaal voor mensen die zich op de opleiding tot integraal holistisch masseur willen oriënteren. Je krijgt inzicht in hoe de verschillende massagevormen die onderdeel uitmaken van integraal holistische massage worden toegepast. Daarnaast ervaar je de uitwerking van de massage tijdens deze cursus tevens door zelf te ontvangen.

  Therapeutische mogelijkheden

  Bij integraal holistische massage help je mensen begeleiden bij hun bewustwordingsproces, door te voelen en te ervaren wat de signalen zijn die het lichaam iemand geeft. Tijdens de cursus ervaar je ook hoe het is om zowel als masseur als ontvanger in deze lagen te werken, wat daarbij kan worden geraakt, welke inzichten daarbij kunnen worden gekregen en wat daarbij kan worden losgelaten en opgeschoond om een goed beeld van de mogelijkheden van integraal holistische massage te vormen.

  Naast massage inhoudelijke oefening wordt tijdens deze cursus ook ruimte gemaakt voor sharing en reflectie en doe je een aantal oefeningen op het gebied van procesbegeleiding en coaching waarbij vanuit het innerlijk en op ruimtegevende wijze met mensen samen wordt gewerkt. Dit onderdeel wordt bij integraal holistische massage ook wel Wei-Wu-Wei ofwel doen door niet doen genoemd.

  Samenspel, intuïtie en sturing geven

  Integraal holistische massage kenmerkt zich primair door een samenspel tussen de ontvanger de masseur. Als masseur biedt je de ontvanger door middel van massage inhoudelijke enn haptonomische vaardigheden de ruimte om de wijsheid van het lichaam van binnenuit te ervaren en te luisteren naar de antwoorden die daarin aanwezig zijn. In deze cursus krijg je inzicht in de structuur die daarbij wordt toegepast en hoe de massage daarbij - ook door tijdens de massage vanuit je intuïtie te werken - wordt afgestemd op de persoon die tijdens de massage ook wordt uitgenodigd richting te geven. De kracht van dit dynamisch samenspel zul je tijdens de cursus ervaren. 

  Koppeling naar de opleiding

  Door tijdens de massage cursus aandacht aan deze elementen te geven ontstaat een goed beeld van hoe de methodiek van integraal holistische massage wordt toegepast en hoe je daar in de praktijk met je cliënten mee kunt werken. Om dit beeld compleet te maken wordt tijdens de cursus nader op het helingsmodel van integraal holistische massage en de opzet van de opleiding ingegaan.

  Deelname aan deze cursus

  Wil je deelnemen aan deze cursus deelnemen dan is het mogelijk om je daarvoor via het aanmeld formulier aan te melden. Via dit formulier is het tevens mogelijk om alvast een reservering voor een bepaalde opleidingsgroep te maken.

  • Aantal deelnemers

   Het aantal deelnemers: minimaal 12 en maximaal 16 personen.

   Cursusdata
   • Vrijdag 2 en 9 september 2022 (meerdere plaatsen vrij)
   • Woensdag 1 en 8 februari 2023 (meerdere plaatsen vrij)

   Lestijden
   Beide dagen starten om 09:30 en worden om 16:30 afgerond. Als deelnemer wordt je verwacht 09:00 uur aanwezig te zijn.

   Docenten
   Deze massage cursus wordt gegeven door Samantha Hosea en afwisselend Iljitsj van Kessel of Renate Pico.

   • Waarom een basis massage cursus volgen?

    Veel mensen kiezen ervoor een basis massage cursus te volgen om vanuit de eigen ervaring zelf een beeld te vormen van de mogelijkheden die massage te bieden heeft. In een basiscursus komen die technieken en mogelijkheden van het masseren aan bod die je hier een goed beeld van geven.

   • Welke technieken leer je in de masage cursus?

    In de massage cursus komt een breed pallet aan technieken aan bod die worden toegepast bij het geven van een integraal holistsiche massage. Enkele voorbeelden hiervan zijn strijkingen, strekkingen, dynamische technieken en technieken waarbij meer in de bindweefsels wordt gewerkt. Dit zijn allemaal technieken die je nodig hebt om een goed afgestemde massage te geven.

   • Hoeveel dagen duurt de massage cursus?

    De massage cursus duurt twee dagen. Tijdens de eerste dag leer je de basistechnieken en ook hoe je daarbij vanuit een goede houding en grounding werkt. In de tweede dag maken we de verdieping waarbij ook aandacht is voor intuüitie, werken vanuit contactvolle aanraking. Daarbij is ook aandacht voor de opbouw van de massage en hoe de massage wordt afgestemd op de persoon

   • Sluit de massage cursus aan op de opleiding?

    Ja de massage cursus sluit op de opleiding aan. De cursus is zo opgezet dat je na afloop van de cursus zowel een fijne massage kunt geven als ook een goed beeld van de opleiding hebt kunnen vormen en kennis hebt kunnen maken met de holistische visie van waaruit de opleiding gegeven wordt. Daarbij ervaar je ook in welke lagen van het lichaam en de bodymind de massage haar doorwerking heeft.

   “Ik ben blij dat ik aan deze cursus heb deelgenomen. Ik vond het heel waardevol om in deze setting van twee dagen op een rustige manier op de mogelijkheden van de opleiding te kunnen reflecteren. Ik merkte ook dat ik bij deelname aan de opleiding goed wist waar ik aan begon en herkende veel dingen die tijdens de cursus al aan bod waren gekomen. Daarnaast vond ik het inhoudelijke aanbod van de cursus ook erg goed. De stappen die daarbij aan bod kwamen hebben me zowel in het geven als ontvangen veel laten ervaren. ”