Menu

Werkwijze integraal holistisch massage

De methodiek van integraal holistische massage laat zich het beste kenmerken als een lichaamsgericht benadering voor heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Hoewel het vertrekpunt bij integraal holistische massage steeds het lichaam is werkt de methode ook door op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Contact maken met lichaam en gevoel

Het doel van integraal holistische massage is mensen weer in contact te brengen met hun lichaam en hun gevoel en op een dieper niveau met hun eigenheid. Integraal holistische massage is een zijnsweg die mensen weer in contact brengt met wie zij van binnen zijn. Tijdens integraal holistische massage therapie begeleid je mensen om inzicht te krijgen in de signalen die het lichaam geeft. Hiermee wordt tijdens een sessie niet alleen de fysieke spanning aangeraakt maar ook de mentale en emotionele lading die hiermee samengaan.

Ruimtegevende aanwezigheid

De methode van integraal holistische massage therapie kenmerkt zich door haar heel open en ruimtegevende manier van werken. Als therapeut geef je mensen tijdens een sessie de ruimte om te het lichaam en de verschillende lagen die daarin aanwezig zijn van binnenuit te ervaren en contact te maken met wat daarin aanwezig is. Wat daarbij een plek kan worden gegeven en wat daarbij kan worden geheeld. Hiervoor wordt een mix van massageinhoudelijke vaardigheden, haptonomie, coaching en therapeutische begeleiding met elkaar gecombineerd. Het gaat daarbij niet alleen om het voelen van de afzonderlijke lagen maar ook om de integratie daarvan.

De mens in zijn kracht

De mens in zijn kracht speelt tijdens integraal holistische massage therapie een belangrijke rol. Tijdens een sessie ben je er dan ook op gericht de cliënt zijn of haar eigen kracht weer te laten ervaren en welke groei daarbij mogelijk is. Hierdoor kunnen oude spanningen of gehechtheden worden losgelaten en ontstaat ruimte om nieuwe wegen in te slaan. Niet alleen het lichaam maar ook de mens in al zijn aspecten kan hierdoor worden geheeld.

Uitwerkingen integraal holistische massage therapie

  • Meer contact met het lichaam, beter in je vel
  • Herstel van de balans tussen lichaam en geest
  • Meer innerlijke rust in jezelf kunnen ervaren
  • Oude spanningen los kunnen, meer jezelf kunnen zijn
  • Ruimte geven aan oude emoties en spanningen die nog niet zijn verwerkt
  • Leren van de signalen die het lichaam je geeft
  • Lichaamsgerichte reflectie bij proces van bewustwording en innerlijke groei

 

Het mooiste wat je kunt worden is wie je van binnen al bent

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.