Menu

Lesmethode Positive Touch

De lesmethode van Positive Touch heel open qua opzet waarbij alle facetten van het vak aan bod komen. Om daarbij te ondersteunen krijg je als student alle ruimte voor je ontwikkeling. Daarbij is niet alleen ruimte voor de vakinhoudelijke vaardigheden maar ook ruimte voor je eigen proces. Wie je bent als mens staat bij ons in de opleiding centraal. Van daaruit kan zich de basis vormen van de therapeutische vorming.

Holistisch model

Vanuit het holistisch model waarmee wij werken binnen onze school staat niets op zichzelf en is alles verbonden met elkaar en vormt om het zo te zeggen een geheel. Dit geldt niet alleen voor het mensbeeld wat richting geeft aan onze manier van werken maar ook voor het opleidingsproces. Vakinhoudelijke vaardigheden, persoonlijke visie, creativiteit, intuïtie en je innerlijke vrijheid zijn daarmee allemaal verbonden aan elkaar. In de opleiding komen deze onderdelen dan ook als een eenheid aan bod waardoor je de samenhang tussen deze aspecten leert zien.

Diversiteit aan vaardigheden

Omdat ieder mens en ieder lichaam anders is en dan ook anders op een aangereikte werkvorm of techniek zal reageren komt in de opleiding een breed aanbod aan technieken en vaardigheden aan bod. Dit zijn zowel massage inhoudelijke technieken als technieken voor coaching en therapeutische begeleiding. Daarbij is niet alleen aandacht voor de toepassing van de techniek maar ook voor hoe je tot een afgewogen keuze voor de toepassing van een bepaalde techniek kunt komen.

Reflectie & zelfonderzoek

Om jezelf beter te leren kennen en om vanuit een stevige basis die je met jezelf hebt opgebouwd het contact met de ander aan te gaan is er binnen onze school naast de vakinhoudelijke ontwikkeling ook veel aandacht voor het persoonlijk ontwikkelproces. Hiermee ontstaat het fundament om andere te begeleiden om ook deze weg te gaan. Om dit proces te ondersteunen is er tijdens lesdagen naast vakgerichte ontwikkeling ook aandacht voor onderdelen als dans, meditatie, groepstherapeutische oefeningen, zijnsoriëntatie en mindfullness.

Het mooiste wat je kunt worden is wie je van binnen al bent

Vragen voor Positive Touch

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

contact-img

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.